2024. április 25., csütörtök

Lajović győzelme

Amíg véglegesen ki nem derül, hogy Novak Đoković bokasérülése valóban olyan súlyos-e, mint ahogyan ő maga pergő könnyek közepette állította a boise-i sajtóértekezleten, vagy pedig a válogatott orvosának van igaza, aki szerint a világelső két-három pihenőnap után újra harcképes lesz, bár jobb lenne ha óvatosságból lemondaná a jövő heti monte-carlói tornát, néhány kevésbé rangos szerbiai teniszező megkezdte e heti versengését.

Dušan Lajović a törökországi Mersinben könnyen nyert a rajton a helybeli Anil Yuksel ellen, és negyedik kiemeltként a 2. fordulóban a cseh Jiri Vesely és az üzbég Fakuk Dusztov meccsének továbbjutójával találkozik. Jovana Jakšić a monterreyi sikere, és a ranglista 291. helyére kapaszkodás után maradt Mexikóban, és a 25 ezer dolláros Poza Rica-i ITF-tornán indul. Első ellenfele a 24 éves brazil Ana-Clara Duarte, a ranglista 429. helyezettje.

Vesna Dolonc továbbra sem tud meccset nyerni. Két hónapja csak vereségeket jegyez, így tegnap is a lengyelországi Katowicében a luxemburgi Mandy Minellától kapott ki.

A franciaországi Angersben két szerbiai jóval alacsonyabban rangsorolt francia riválistól veszített. Nikola Ćirićet az 1840. Johan Sebastien Tatlot, Miljan Zekićet pedig a 785. Romain Sichez győzte le.