2024. március 28., csütörtök
BRAZÍLIA

Átadták a felújított közösségi termet

A munkaakció brazíliai résztvevői először kitakarították a falu központjában lévő teret, majd elültettek hetven akácfát (szimbolizálva ezzel a település szerb elnevezését: Bagremovo – Akácos), végezetül pedig egy örömteli eseményen vettek részt. Kókai Mernyák Melinda, Topolya község polgármestere és Csorba Ottó, a gunarasi helyi közösség tanácsának elnöke átadták a falu központjában lévő felújított közösségi termet. A terem egyszerre több funkciót tölt be, és már nagyon rossz állapotban volt – számolt be lapunknak Sóti Rudolf, a gunarasi helyi közösség brazíliai tanácstagja.

Kókai Mernyák Melinda átadja a felújított termet

– A gunarasi helyi közösség segítségével sikerült teljesen felújítani a termet. Kicseréltük az ablakokat, ajtókat, lepadlóztuk a termet és a hozzá tartozó helyiségeket, valamint kimeszeltünk. Ezentúl sűrűbben tudjuk majd igénybe venni, általában kisebb műsorokat, családi összejöveteleket szoktunk itt tartani, de a nyugdíjasok is használják és a szavazás is itt szokott zajlani – tudtuk meg Sótitól, aki arról is beszámolt, hogy a terem felújítása mellett a tavalyi évben vízaknákat építettek minden utca végén, hogy le tudják zárni a vízhálózatot, ha valami gond adódna.
– Úgy gondolom, hogy nagyon elégedettek lehetünk, mert talán egy évtizede nem lett annyi gond fordítva erre a közösségre, mint az utolsó két évben – mondta el.