2024. április 20., szombat

A Népkert ügye közös ügy

A lakossági akaratot politikai döntés viszi tovább

Tegnap a Demokrata Párt magyarkanizsai községi bizottsága sajtótájékoztatót tartott a Népkert helyreállításával kapcsolatban.
Vladimir Hajder, a párt elnöke elmondta, hogy támogathatónak tartja a Népkert revitalizációját, mely kezdeményezés koalíciós döntés nyomán alakult ki. Hosszú tradícióra visszatekintő eleme a településnek a park, amely közösségi értéket képvisel. Véleménye szerint a helyreállítására vonatkozó és lakossági akaratra épülő kezdeményezést a civil szektor bevonásával lehetne még átláthatóbbá és polgárközelivé tenni. 2007-ben már készült egy tanulmány, amely a park helyreállításának lehetőségeit taglalja. Ennek a dokumentumnak a felülvizsgálatát követően, szakértői konzultáció mellett volna szükséges továbbvinni a projektumot. A helyreállítást fontos több forrásból támogatni, tekintettel a jelenlegi gazdasági helyzetre.
Halász Mónika, a DP környezetvédelmi bizottságának elnöke üdvözölte a képviselő-testület legutóbbi ülésén meghozott döntést a tervezett élményfürdő helyszínére vonatkozóan. Kiemelte, hogy számít a lakosság, illetve a civil szektor támogatására a park helyreállításában és továbbfejlesztésében.
Vadász Károly, a VSZL községi elnöke reményének adott hangot, miszerint a park hamarosan visszanyerheti régi fényét.