2024. április 25., csütörtök

Feltörték a SZSZP honlapját, a kormányfő hamis profiljáról üzengetnek

Több hackertámadás érte a tegnap a Szerbiai Szocialista Párt honlapját, de a párt elnökét Ivica Dačićot sem kímélték, a Facebookos állprofilján üzengettek.

Ivica Dačić szerint nincs profilja sem a Facebookon sem a Twitteren, de más közösségi oldalon sem, így az a Facebook-os profil sem az övé, melyen vasárnap az a státus volt olvasható, mely szerint Szerbia nem írja alá a koszovói megállapodást.
– Több állítólagos profilom van különböző közösségi oldalon, de a közvéleménynek tudnia kel, hogy egyik sem az enyém! – nyilatkozta a kormányfő.

A Szerbiai Szocialista Párt honlapját a tegnapi nap folyamán több hackertámadás is érte. A párt bejelentése szerint honlapjukat több alkalommal is feltörték és azon egy térképet helyeztek el, amelyen Nagy-Albánia volt látható, melynek Koszovó is részét képezte. A térkép mellett egy hanganyagot is elhelyeztek a hackerek a honlapon. A felvételen egy női hang volt hallható, angol nyelven a következő szöveget mondja: Koszovó független állam és nemsokára Albánia részévé válik.