2024. április 19., péntek

Thurzó ajándéka a zentai iskoláknak

Habár rengeteg helyen megfordult már életében, Thurzó László sosem felejtette el szülővárosát, Zentát és a helyi asztaliteniszklubot: mindig megtalálta a módját annak, hogyan támogassa az egyesületet, hogyan népszerűsítse az asztaliteniszt. Volt, hogy felszerelést adományozott az egyesületnek, előnyös szerződést harcolt ki egy gyártóval, németországi játékosok edzőtáborozását szervezte meg Zentán…

Pénteken Thurzó, aki még ma is örömmel áll asztalhoz, a Zenta területén működő három általános iskola tornatanárainak adott át egy-egy csomagot, amelyben ütők, hálók és labdák voltak. A November 11. iskola nevében Šećerov Sóti Andrea, az Emlékiskola nevében Fekete Krisztián, a Thurzó Lajos-iskola nevében pedig Monyák Róbert vette át a csomagot. Az ajándékozáson jelen volt Takács Kornél is, a Zenta Asztaliteniszklub vezetőségi tagja és edzője, aki a következőket nyilatkozta:

– Az Interpingpong I. elnevezésű IPA-pályázatunk, amelyet a szegedi klubbal közösen valósítunk meg, a végéhez közeledik, azonban a következő egy hónap nagyon mozgalmas lesz: új asztalokat vásárolunk majd, valamint egy edzőtábor és egy kerekes székes bemutató van még hátra – mondta Takács, aki hozzátette, hogy az elmúlt időszakban amatőr bajnokságot szerveztek Zentán és Szegeden, családi napot tartottak, valamint az iskolákban is igyekeztek népszerűsíteni mind a sportot, mind a határon átnyúló pályázatok nyújtotta lehetőségeket.

– Ez a pénteki ajándékozási akció az előfutárja volt a május 1-jén kezdődő, újabb nyertes IPA-pályázatnak, az Interpingpong II.-nek, amely sokkal inkább épül az iskolai sportra, mint az előző. Mivel az iskoláknak pingpongasztalaik már vannak, így biztosak vagyunk benne, hogy hasznos lesz számukra az ajándék. A célunk, hogy minél közelebb hozzuk ezt a sportot az általános iskolásokhoz, akiknek iskolabajnokságot is szervezünk majd.

Az Interpingpong II. jövő év augusztusáig tart, s a zentai részének az értéke mintegy 31 ezer euró, ami kevesebb, mint az előzőé, de rövidebb ideig is tart.

– Thurzó Lászlónak külön köszönetet szeretnénk mondani, mivel nagyon szívén viseli a zentai asztalitenisz sorsát, s sokat tesz azért, hogy minél többen válasszák ezt a sportágat. Az ajándékcsomagon kívül felajánlotta, hogy bemutatót tart majd az iskolákban, s ha igény mutatkozik rá, egy edzést is levezényel. Ezenkívül köszönetet mondanék a zentai önkormányzatnak a jelenlegi és a jövőbeni támogatásért is – mondta Takács.