2024. április 20., szombat

Sipos F. Tamással próbál az új Republic

A zenekar Republic 67 néven folytatja – „Mindenképpen szeretnénk jelezni, hogy a jövőben a Republic, mint olyan, már nem létezik”

Vége a találgatásoknak: hosszú idő után megtörte végre a csendet a Republic együttes.

Frontemberük, Bódi László, Cipő halála óta nem adtak egyértelműen világos választ arra, mi lesz a zenekarral. Sok pletyka és találgatás látott napvilágot, ők azonban csak hallgattak. A bizonytalanságnak vége, Boros Csaba, a csapat basszusgitárosa a Blikknek elárulta, a tragikusan fiatalon elhunyt énekes családjának tiltakozása ellenére is tovább viszik a zenekart. A Republic megmarad, már próbálnak Sipos F. Tamással.

Ahogy Boros Csaba fogalmazott, Cipő sajnálatos halálával a zenekar tagjai iszonyatosan nehéz helyzetbe kerültek, hiszen előre lekötött koncertek tucatjai várnak rájuk tavasszal. Énekes nélkül viszont nem állhatnak színpadra.

"Sipos F. Tamással most az összecsiszolódási időszak van. Ez nem jelenti azt, hogy új énekest szeretnénk Cipő helyére. Egyelőre keressük azt az embert, akivel megvan az összhang a próbákon és egy esetleges koncerten egyaránt, Tomi pedig nagyon megfelelőnek bizonyul, de meghallgatunk másokat is. Azt is elárulom, a választásunkban nemcsak a szakmai szempontok dominálnak, hanem az érzelmiek is" - magyarázta a basszusgitáros, aki azt is elmondta a Blikk érdeklődésére, hogy a zenekar nevében apró változás lesz.

„Mindenképpen szeretnénk jelezni, hogy a jövőben a Republic, mint olyan, már nem létezik. Új korszak kezdődik a zenekar életében. Az is eldőlt, hogy Republic 67 néven folytatjuk tovább. Arról viszont nem döntöttünk még, hogy megőrizzük-e a republicos tradíciókat, vagyis hogy a cirkuszi felvonulás vagy a szokásos koncertindító Illés-dal megmarad-e a fellépéseken. Nem tudom, illik-e megőrizni..." - tette hozzá.