2024. április 24., szerda

A Klisán kibuggyan a szennyvíz

Az önkormányzat illetékesei arra törekszenek, hogy Újvidéken egyetlen utcában se kelljen emésztőgödrökbe vezetni a szennyvizet, ahol csak lehetőség van rá, csatornahálózatot építenek. A meglévő szennyvízelvezető csatornákat azonban helyenként esővíz-elvezető nélkül építették, így a lakók visszasírják a pöcegödröket.

A kliszai Hárs és Mocsár utcák gyakran megközelíthetetlenek a lefolyórácsokon keresztül kiömlő szennyvíz miatt, fertőző pocsolyák képződnek, tavaly sárgaság is előfordult a környéken. A Mocsár utca lakói fanyar humorral azt állítják, hogy a város nem is igyekszik segíteni rajtuk, tekintettel utcájuk nevére. Esőzéskor, hóolvadáskor a fekáliás szennyvíz felbugyog a csatornákból, az udvarokba is befolyik, miután felszárad, elviselhetetlen bűz telepszik a környékre...
Újvidéken a mindenkori önkormányzatára jellemző, hogy a városközpontban és a sugárutak mentén látványos építkezéseket, tatarozásokat folytatnak, a külvárosban, peremvárosi falvakban lakóknak viszont nem ritkán évekig kell könyörögniük azért, hogy betömjenek egy-egy kátyút az utcájukban, vagy felállítsanak egy lámpaoszlopot a sötét útkereszteződésen.