2024. március 28., csütörtök
KARATE

Vajdasági dobogósok

A horgosi Kyokushin Karate – Oyama Dojo Center, amely a shihan Halász Károly 5. danos mester vezetése alatt levő Magyar Kyokushin Karate Stílusszervezetnek a régiós tagja, március közepén részt vett a magyarországi Balassagyarmaton a hagyományos 15. kata-magyarbajnokságon. E jeles versenyre ezúttal Magyarországról, Szlovákiából és Vajdaságból mintegy 120 versenyző érkezett. A versenyt Szabó Lajos helyi edző emlékére hagyományosan kata (formagyakorlat) versenyszámban rendezték meg. Délvidékről ezúttal kilenc horgosi gyermek, junior és felnőtt versenyző mérettette meg tudását.

Aranyérmesek: Major Zsuzsanna, Varga Márk, Molnár Norbert, Halász Martin, Szalma Bence. Ezüstérmesek: Turu István, Engi Viktor, Kárász Imre. Bronzérmes: Miskolci József. A délvidéki csapat vezetője, a vajdasági egyesület szakképviselője, Nagygyörgy Zoltán 3. danos mester ismét versenybíróként lépett küzdőtérre.

Ivković öt aranya

Az Enpi Karateklub, a Szerbiai Sotokán Karateszövetség és Szabadka városának sportrészlege a sétaerdei sportcsarnokban 14. alkalommal szervezte meg a Szuper Enpi-kupa elnevezésű nemzetközi karatetornát, amelyen 11 ország 1650 versenyzője vett részt. A torna legeredményesebb csapata a szlovák válogatott lett, a második helyen a belgrádi Japán Karateklub végzett, a harmadik hely pedig a szávaszentdemeteri Sirmium Karateklubé lett. Az összesített rangsorban a házigazda Enpi Karateklub nem vett részt. A legeredményesebb versenyzőnek az öt aranyérmet szerző Simona Ivković (Enpi) bizonyult, s ezzel bebizonyosodott, hogy kitűnő formában van a két hét múlva Magyarországon sorra kerülő Európa-bajnokság előtt. Alig maradt el tőle a négy aranyérmet nyerő Đorđe Vuković, aki tizenhárom fellépéséből tizenkét győzelmet aratott. A házigazda Enpi tagjai 7 arany-, 13 ezüst- és 21 bronzérmet szereztek. Hétvégén az Eb-re való felkészülés zárófázisára kerül sor Szabadkán, Šiden és Vlasotincén pedig erős tornákat tartanak.