2024. április 18., csütörtök

Bajnoki ünneplés

A küzdősportokkal foglalkozó zentai Halasi Éva egy héttel ezelőtt Berlinben megszerezte az IBF világbajnoki övét ökölvívásban, miután 10 menetben legyőzte a címvédő horvát Ivana Habazint. Ennek megünneplésére a sportolónő és edzője, Halász Mihály sajtótájékoztatóval egybekötött fogadást rendezett a zentai Royal Szállóban, ahol a sajtó mellett megjelentek a szurkolók és a barátok is. A mérkőzésről mesélve Éva elmondta, hogy a felkészülés nem volt zökkenőmentes, mivel sérülést is szenvedett, s ez volt élete első tízmenetes küzdelme, a holtpont pedig valamikor a 4. menet végén és az 5. menetben volt, de átlendült rajta, és kontraütésekkel törte meg az egyébként piszkosan küzdő ellenfelét, aki folyamatosan támadott és fejelt.

Halasi Éva és Halász Mihály a sajtótájékoztatón (Fotó: Laták István)

Halasi Éva és Halász Mihály a sajtótájékoztatón (Fotó: Laták István)

– A horvát lányról csak egy felvételt nézhettünk meg előtte, ennyi van fenn a világhálón. Ebből a felvételből egyáltalán nem következtethettem arra, hogy ilyen modorban fog küzdeni, s bizony vigyáznom kellett, mert nem egyszer szabályosan lefejelt. Végig a közelharcot erőltette, s ezt meg kellett szoknom, hiszen az én stílusom meg pont az ellenkezője, én távolról ütök – mesélte Éva, majd megköszönte a szurkolást és az erkölcsi támogatást, amelyet végre érzett a zentaiaktól, kiemelve, ez nagyon sokat jelent neki.

Az edző elújságolta, hogy sűrű lesz az idei program, mert a horvátok máris visszavágót követelnek, de közben el kell kezdeni készülni a kick-box világkupára és az év végén esedékes brazíliai világbajnokságra, májusban pedig ismét Berlinbe utaznak, ahol az IBH hivatalosan is beiktatja világbajnokai közé Évát.

– Visszavágó pedig lesz, csak még nem tudjuk, hol és mikor. Az ideális az lenne, ha Szerbiában, akár Zentán rendeznénk meg, de ez nem csak tőlünk függ, hiszen az IBF több hivatalos személyét is ki kell fizetni, s más költségek is akadnak. Ha ezt nem sikerül lefedni, akkor semleges országban lenne a meccs, a legrosszabb variáció pedig az, ha a horvátok összeszedik rá a pénzt, és ott tartanák meg – monda Halász, aki azt is elárulta, a női ökölvívásban tételesen sokkal kevesebb a pénz, mint a férfibokszban, akár zsebpénznek is nevezhető, de a lányok nagyon lelkesek, s apait-anyait beleadnak a küzdelmekbe.

A tájékoztató végén Éváék az is bejelentették, hogy internetes licitáláson áruba bocsátják a világbajnoki címet megnyert kesztyűt, a bevételt pedig a zentai állatvédők kapják meg.