2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – VB-SELEJTEZŐK

Karadžić: A kapitány marad!

Siniša Mihajlović szövetségi kapitány kinevezésekor úgy fogalmazott, hogy amennyiben nem sikerül kiharcolnia a világbajnoki selejtezősorozat A csoportjából a vb-részvételt, akkor veszi a kalapját, és önként távozik a szerb válogatott kispadjáról. A horvátok elleni zágrábi vereség után már biztossá vált, hogy Szerbia még a pótselejtezőt érő második helyet sem csípheti el, ám Mihajlović csöndben maradt, nem mondott le a kapitányi posztról. Tegnap az is kiderült, hogy nem is fog távozni, ugyanis Tomislav Karadžić, a Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) elnöke kijelentette, hogy nem váltják le a 12 meccsén 4 győzelem/2 döntetlen/6 vereség mérleget összehozó egykori szabadrúgás-specialistát: „Egyáltalán nem gondolkodunk a kapitány leváltásán. Siniša Mihajlović kitűnő munkát végez, persze voltak hibák is, de mindazt a potenciált, ami a szerb labdarúgásban jelenleg megvan, kipróbálta, és lerakta az alapját egy olyan válogatottnak, amely 7-8 év múlva az egyik legjobb lehet Európa ezen részén. Elrejtjük szomorúságunk, hogy nem lehetünk ott a világbajnokságon, de megvan a csapat magja, és hiszem, hogy felkészülten kezdjük majd a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezőit.”

A Skócia elleni 2:0-s újvidéki győzelem után a szövetségi kapitány is megszólalt, és mondandója összecsengett munkaadójáéval: „Ha nem jutunk ki a vb-re, az nekünk lesz a legfájóbb, és csak utána a többi futballszerető embernek. Még négy meccsünk hátravan, és igyekezni fogunk, hogy a lehető legjobban játszunk rajtuk. Szükséges, hogy ez a csapat önbizalmat gyűjtsön a rá váró jövőbeni kihívásokra.”

Đuričić: „Bízzanak jobban bennünk!”

A skótok elleni mérkőzés két gólját jegyző Filip Đuričić szerint megérdemelten nyertek kedd este, és szurkolóktól több bizalmat vár a csapat irányába: „Úgy gondolom, hogy úgy játszottunk, ahogy elvárták tőlünk, és megérdemelten győztünk. Megmutatunk, hogy van bennünk tartás és akarat, ugyanis nem volt könnyű felállni a zágrábi vereség után. Tudják, hogy milyen vélemények láttak napvilágot, és hogy milyen volt a hangulat az a meccs után. Megmutattuk, hogy jobban kellene bízni bennünk.”