2024. április 25., csütörtök

Előtérben a kistermelők

A turizmus mellett a mezőgazdaságra helyez nagyobb hangsúlyt a jövőben a törökbecsei önkormányzat. A termelés fejlesztése érdekében tervezett helyi és tartományi programok megvalósításáról a napokban Törökbecsén tárgyalt Goran Ješić tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkár.

Ješić az önkormányzat vezetői mellett találkozott néhány termelővel is, akikkel arról folytattak eszmecserét, hogy a tartományi kormány milyen módon támogathatná az önkormányzat által kidolgozott mezőgazdasági programok megvalósítását. Ješić szerint a gazdáknak élniük kellene a pályázati lehetőségekkel, és kihangsúlyozta: a termálvizekben rejlő lehetőségek miatt Törökbecsén különösen érdekesek lehetnek az új zöldségtermesztési programok.

– Idén több tanulmányt szeretnénk ezzel kapcsolatosan elvégezni, hogy jövőre ellenőrzött körülmények között kezdhessük meg a zöldségtermesztést. A célunk az, hogy kiszorítsuk a külföldi beszállítókat és meghódítsuk a szerbiai piacot – jelentette ki a titkár.

Saša Šućurović polgármester a találkozó után kijelentette: reméli, hogy ezeket a projekteket sikeresen fogják majd alkalmazni a községben, és a fiatal termelők nem hagyják el Törökbecsét, mert itt is minőséges életet élhetnek majd.