2024. április 20., szombat

Röntgen, vizsgálat, laboratórium

Mától a közkórház poliklinikai gyermekorvosi szakrendelőjében vizsgálják meg a gyerekeket

Mától a Szabadkai Közkórház poliklinikai részlegén fogadják a gyermek pácienseket, abban a gyermekorvosi szakrendelőben, aminek kialakítására az elmúlt két hónapban került sor. A gyermekorvosi szakrendelő felújítási munkálatait a kórház saját eszközökből valósította meg.
– A kórház épületének teljes felújítása során kellett volna, hogy sor kerüljön ennek az osztálynak a kialakítására – mutatott rá dr. Goran Bićanin, a közkórház igazgatója, a gyermekorvosi szakrendelő megnyitása során, utalva a kórház épületének felújítási munkálataira, amit még 2006-ban kezdtek el, és egy-másfél év alatt kellett volna, hogy befejezzenek a kivitelezők, a munkálatok azonban a mai napig folynak.
Dr. Csengeri Attila, a Városi Tanács egészségüggyel megbízott tagja rámutatott, a gyermekorvosi szakrendelő kialakítását a kórház saját eszközökből valósította meg, sem a város, sem pedig a tartomány nem járult hozzá. Nagy szükség volt rá, hogy a szülőknek és a gyerekeknek ne kelljen a nyolcadik emeletre felliftezniük, ugyanakkor a poliklinika épületében el lehet végezni minden, a pontos diagnózis felállításához szükséges vizsgálatot.
Dr. Katja Puleva, a kórház gyermekorvosi osztályának főorvosa rámutatott, igyekeztek úgy kialakítani a gyermekorvosi rendelőt, hogy az minden elvárásnak megfeleljen.
– Külön színeket válogattunk, sok képpel láttuk el a várótermet, ami klimatizált, illetve igyekeztünk a legkorszerűbb gyermekorvosi rendelőt kialakítani az ország területén. Egyébként ez a legnagyobb beruházás a gyermekosztályon, amire az elmúlt húsz évben, amióta én itt dolgozom, sor került. Újabb beruházásra számítunk, hiszen a nyolcadik emeleti gyermekosztályt is fel fogjuk újítani – emelte ki Puleva doktornő. Hozzátette: – Fontosnak tartottuk a poliklinikai részt elkülöníteni a sztacionáris résztől, ugyanis ezáltal szakorvosaink is jobban tudják majd végezni a munkájukat. Egyébként minden ugyanúgy fog működni mint eddig, a vizsgálatokra időpontot a 427-es melléken (555-222) lehet kérni reggel 8 és 10 óra között. A szakorvosok 10 órától délután 2, illetve igény szerint 3-ig végzik majd a vizsgálatot. Vagyis ezek után nem kell majd a liftre várni, hiszen a gyermekorvosi szakrendelő a poliklinika épületében, a röntgenológia felett, az első emeleten található. Vagyis amint feljönnek a lépcsőn, balra található a laboratórium, jobbra pedig a gyermekorvosi rendelő – magyarázta.
A rendelő kialakításához a közkórház eszközei mellett támogatást nyújtott a Távfűtő Közvállalat, a Milupa vállalat, a szerb pravoszláv egyház, illetve számos más vállalat is.