2024. március 29., péntek

Nagy Némedi: 13 mérkőzés 13 győzelem, 3 aranyérem

Minden kétséget kizáróan Nagy Némedi Valentin, a törökkanizsai Obilić játékosa volt a hétvégén Trsteniken megrendezett ifjúsági országos bajnokság legeredményesebb játékosa, hiszen a balkezes asztaliteniszező egyéniben, párosban és vegyes párosban összesen 13-szor állt asztalhoz, s valamennyi mérkőzését megnyerte, így három aranyéremmel gazdagította gyűjteményét.

A lányoknál Makszuti Anetta ismét bizonyította, hogy a szerbiai asztalitenisz legígéretesebb tehetsége, hiszen egyéniben és párosban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Különösen bravúros volt a párosban aratott győzelme a fiatal, verseci Anđelija Ratićtyal az oldalán, mivel a döntőben a cseh és a francia nyílt nemzetközi bajnokság aranyérmes párosát, a Fenyvesi/Truzsinszki kettőst győzték le 3:1-re. Makszuti a két arany- és az egy ezüstérem mellé még egy díjat begyűjtött, ugyanis ő kapta a torna legsportszerűbb játékosának járó elismerést. Az éremlistán a törökkanizsai Obilić végzett az élen (4 arany-, 1 ezüst-, 2 bronzérem), megelőzve a Zentát (2 arany-, 1 ezüst-, 3 bronzérem).

Szerbia ifjúsági bajnoksága, fiúk, egyéni: 1. Nagy Némedi Valentin (Obilić), 2. Ivor Katić (Kikinda), 3–4. Halász Krisztián (Obilić) és Nikola Marinković (STAK). Páros: 1. Nagy Némedi/Halász (Obilić), 2. Cservik/Katić (Mlinprodukt/Kikinda), 3–4. Strugarević/Popović (Banat/Wr. Neudorf) és Dumnić/Komlušan (Csóka).

Lányok, egyéni: 1. Makszuti Anetta (Zenta), 2. Fenyvesi Anna Zsófia (NoviSad), 3–4. Ivana Vejnović (Zenta) és Truzsinszki Viktória (Novi Sad). Páros: 1. Makszuti/Ratić (Zenta/Versec), 2. Fenyvesi/Truzsinszki (Novi Sad), 3–4. Vejnović/Savić (Zenta/Vojvodina) és Mendergiš/Popov (Obilić/Zenta).

Vegyes páros: 1. Nagy Némedi/Fenyvesi (Obilić/Novi Sad), 2. Halász/Makszuti (Obilić/Zenta), 3–4. Strugarević/Savić (Banat/Vojvodina) és Katić/Truzsinszki (Kikinda/Novi Sad).