2024. április 24., szerda

Ferenc pápa arcképével díszített busz- és metrójegyek Rómában

Ferenc pápa arcképével díszített busz- és metrójegyek kerülnek forgalomba Rómában az Atac közlekedési társaság keddi bejelentése szerint.

Az összesen több mint egymillió jegy szerdától lesz kapható az olasz fővárosban. Ferenc pápa a Szent Péter-bazilika loggiáján állva látható a jegyeken, amint március 13-i megválasztása napján üdvözli az embereket. A katolikus egyház új vezetője előtt tisztelgő jegyek csak átmeneti időre kerülnek forgalomba a kioszkokban.

"Az Atac így tiszteleg a pápa előtt, aki maga is előnyben részesíti a tömegközlekedést" - fogalmazott a társaság utalva arra, hogy Buenos Aires eddigi jezsuita érseke előszeretettel használta a közösségi közlekedést szűkebb hazájában, az argentin fővárosban.

"Ez szép kezdeményezés" - vélekedett Róma polgármestere, Gianni Alemanno, aki szerint az ötlet a pápa tetszését is elnyerné. Buenos Airesben is metrózott, talán a mi városunkban is fog - jegyezte meg a politikus.

Pápaságának eddigi két hete alatt az argentin egyházfő nagy népszerűségre tett szert egyszerű életmódja miatt. Kedden a Vatikán bejelentette, hogy Ferenc egyelőre nem költözik be a pápai lakosztályba, hanem marad a Szent Márta-házban.