2024. április 23., kedd

Háztetőn landolt az autó

Az utasokat a szomszédok menekítették le egy létra segítségével

Az autóban ülő házaspár vacsorázni indult szombat este a kaliforniai Glendale városában, amikor a baleset történt, otthonuk közelében – jelentette az amerikai sajtó. Éppen a meredek domboldalon lévő kocsibejárójukról kanyarodtak le az útra, amikor az autót vezető férfi nem tudott megállni a saroknál. Még azt sem látták, hogy merre száguldoznak, mert közben kinyíltak a légzsákok, eltakarva a kilátást.

Az autóban ülő nő a KABC televíziónak elmondta: csak akkor vették észre, hogy autójuk egy háztetőn állt meg, amikor kinyitották az ajtókat. A házaspárt végül a szomszédok menekítették le egy létra segítségével a földszintes lakóház tetejéről. A házban egy nyolcvanéves férfi aludt a baleset idején, de a háznak egy másik részén. Végül senki sem sérült meg.

Az autót a tűzoltók emelték le a tetőről egy darus kocsi segítségével. A Cadillacben komoly károk keletkeztek, de mindenki legnagyobb meglepetésére, a háztető alig sérült. Egy helyi rendőrtiszt elmondta: Glendale meredek dombokkal tarkított városában már több hasonló esetet is láttak, de a mostani igazán egyedinek számít abból a szempontból, hogy az autó szépen megpihent a háztetőn, és nem szakította azt át.