2024. április 24., szerda

Első helyen a közbiztonság

Tisztújítás a VMSZ zentai szervezetében

A Vajdasági Magyar Szövetség zentai szervezetének a politikája nem fog változni, továbbra is a választások alkalmával kitűzött célok elérésén dolgoznak – mondta a pénteki sajtótájékoztatón Lőrincz Csongor, a községi szervezet újonnan megválasztott elnöke. Legfontosabb teendőnek jelenleg a közbiztonság javítását tartják, s ennek érdekében egyebek mellett rövidesen kezdeményezik a szórakozóhelyek éjszakai nyitva tartásának szabályozását azzal a céllal, hogy megfékezzék a randalírozókat és a verekedőket. Miként az elnök elmondta: a többi párttal és a vendéglők tulajdonosaival is megbeszélést folytatnak, mielőtt a képviselő-testület elé kerülne a javaslatuk. Emellett a szórakozóhelyek nyitvatartási idejét összehangolják a környező községek gyakorlatával is. Remélik, hogy ennek a lépésnek köszönhetően sokkal biztonságosabbá válik elsősorban a fiatalok szórakozása és élete.

Lőrinc Csongor megjegyezte azt is, hogy bárkinek a javaslatát vagy akár a bírálatát is szívesen fogadják ebben a kérdésben és más témákban is. A VMSZ székházában (volt internátus) munkanapokon 9 és 15 óra között fogadják a polgárokat. Emellett minden hónap első és harmadik keddjén este 8 órától bárkit szívesen látnak azokon a „laza” esteken, amelyeken gyakran részt vesznek a VMSZ-es tanácstagok és a polgármester is.

Rácz Szabó Márta ügyvezető alelnök ismertette a pártban megtartott választások eredményeit. Eszerint a felsőhegyi helyi szervezet elnöke Bóbán József lett, Bogarason Pósa Ilona, Keviben Perpauer Attila, Tornyoson Cipó Igor, Zentán pedig Rácz Szabó Márta.

A községi szervezet elnökségébe a helyi szervezetek elnökein kívül Zentáról Ceglédi Rudolfot, Pék Zoltánt, Varga Viktort, Sárosi Gabriellát, Kormányos Katona Gyöngyit és Lőrincz Csongort választották. A két alelnök a felsőhegyi és a kevi helyi szervezet elnöke lett, az ügyvezető alelnök pedig a zentai szervezet elnöke.