2024. március 29., péntek
BIRKÓZÓ-EB

Búcsú az első körben

Tegnap a Tbilisziben zajló birkózó-Európa-bajnokságon gyorsan véget ért a versenynap a magyarok számára, ugyanis mindhárom induló vereséget szenvedett a rajton, s mivel az őket legyőző versenyzők sem jutottak a döntőbe, így kiestek. Veréb István (84 kg) az Európa-bajnoki címmel is büszkélkedő orosz Urisevvel mérkőzött meg, Forgó Fruzsina (63 kg) az ukránok világ- és Európa-bajnokával, Vaszilenkóval, aki a második menetben két vállra fektette, Németh Éva (72 kg) pedig a fehérorosz Marzaljuktól kapott ki.

Európa-bajnokok, szabadfogás 84 kg: Dato Marszagisvili (grúz). Nők, 63 kg: Anasztaszija Gligorjeva (lett). 72 kg: Natalija Vorobjeva (orosz).

Ma és holnap a kötöttfogás van műsoron. Szombaton a szerbek és a magyarok közül Gazdag Krisztián és Borsos Dávid (55 kg), Frísz Krisztián és Kozák István (60 kg), Dejan Franjković és Kiss Balázs (96 kg), valamint Lám Bálint (120 kg) lép fel. Vasárnap Aleksandar Maksimović és Lőrincz Tamás (66 kg), Nemes Viktor és Korpási Bálint (74 kg), illetve Bácsi Péter (84 kg) következik. Gazdag az azeri Alijevvel kezd, Frísz a grúz Laskival, Franjković pedig a bolgár Metodievvel. Borsosnak a bolgár Kosztadinov jutott, Kozák az örmény Mikaeljannal, Kiss az orosz Melnjikovval, Lám pedig a német Popp-pal rajtol, tehát valamennyiükre igen nehéz feladat vár.