2024. március 29., péntek

Felhőnézők

Németh István legújabb kötetének bemutatója a kishegyesi iskolában

Kellemes hangulatban folyt a beszélgetés Németh István író és a kishegyesi iskola felsős diákjai között azon a könyvbemutatón, amelyet tegnap délelőtt a falunapi ünnepi rendezvények keretében tartottak meg, s amelyet

Molnár Márta igazgatónő vezetett. A Felhőnéző című novelláskötet (amely, megkapta az idei Szép magyar könyv díjat) kapcsán a fiatalok számos kérdést tettek fel az írónak arról, hogyan kezdett el írni, nehéz-e számára az írás, kitűnő tanuló volt-e annak idején, hol lakott gyerekkorában. Németh István elmondta, hogy természetesen minden író munkásságára hatással van mindaz, amit átélt, és ez a hatás lehet közvetlen vagy közvetett. Nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy melyik a legkedvesebb kötete vagy legemlékezetesebb riportja, mert mindegyik kedves számára valamiért. A bemutatón Papp Ágnes olvasott fel egy novellát a kötetből, majd a szerző is felolvasta a Mi van a mama szemében című novelláját, majd dedikálta azokat a könyveket, amelyeket a helyszínen vásároltak meg a helybeliek és a fiatalok.
A falunapi rendezvények keretében ma este 17 órakor az iskola kiállítási csarnokában a szabadkai Zeneiskola népzenei szakosztály ad koncertet.