2024. április 19., péntek
VÍZILABDA

Nagyobbára minden ismert

Csaknem hibátlanul meg lehetne jósolni a vízilabda Euroliga negyeddöntőjébe jutókat, hisz a nyolcadöntő mai visszavágói előtt csupán az a kérdés, hogy az Olympiakosz, a Galatasaray és a Partizan meg tudják-e őrizni az otthoni medencében szerzett előnyt. A görögök dolga lesz a legnehezebb, hisz Volgográdban csak egy gólos előnnyel érkeztek, a Partizan pedig csaknem páholyban érezheti magát, hisz az olasz liga éllovasa nem dolgozhatja le egykönnyen a négy gólos hátrányt. Valóságos csoda kellene az Egernek, hogy behozza a C. zvezda elleni hetes mínuszt, a többi négy párharc esetében pedig még a csoda is kizárt.

Firenzében megtartják az Eurokupa zárópárharcának első felvonását. Erős az olasz csapat, de feltehetően nem annyira, hogy összesítésben megkérdőjelezhesse a kragujeváci álomcsapat diadalát.

Euroliga, nyolcaddöntő, visszavágók, ma: Oradea–Barceloneta (az első meccsen 5:15), Eger–C. zvezda (6:13), Lukoil–Olympiakosz (8:9), Marseille–Vuliagmeni (12:16), Szintez–Galatasaray (6:9), Jug–Schuurmann (22:1), Brescia–Partizan (5:9), holnap: Szeged–Montpellier (9:6).

Eurokupa, döntő, első meccs: Florentia–Radnički.