2024. április 19., péntek

Novak Nagypénteken vághat vissza

Pontosan 13 nappal a 22 mérkőzésből álló győzelmi sorozat megszakadása után, Nagypénteken vághat vissza a Miamiban címvédő Novak Đoković az argentin Juan Martín de Potronak az Indian Wells-i torna elődöntőjében elszenvedett vereségért. Roger Federer és Rafael Nadal távollétében a hétfőn a selejtezővel rajtolt rangos tornán Đoković, Murray, Ferrer és Berdych lesz az első négy kiemelt, viszont a negyeddöntőben nagyobb esély jósolható az argentinnak a Ferrer elleni rangadón.

Ha beigazolódik a papírforma, Novak Đoković Nagypénteken visszavághat Juan Martín del Potónak a múlt héten elszenvedett vereségért (Fotó: Beta)

Ha beigazolódik a papírforma, Novak Đoković Nagypénteken visszavághat Juan Martín del Potónak a múlt héten elszenvedett vereségért (Fotó: Beta)

Éppen ezért az esetleges elődöntőért értékelhető, hogy Novaknak nem kedvezett a sorsolás, de ha ezt tényként kezeljük, akkor mit szóljon a kettes kiemelt Murray, hisz a tornagyőzelemig vezető úton Bernard Tomić, Gligor Dimitrov, Jo-Wilfried Tsonga és Tomáš Berdych is lehetséges ellenfelei.

Đoković a rajton erőnyerő, azután a Rosol–Müller meccs továbbjutójával játszik, a 3. fordulóban Feliciano Lopez, a nyolcaddöntőben Haas, Davigyenko vagy Dolgopolov, a negyeddöntőben pedig Simon vagy Anderson következhetnek. A formán kívül levő Janko Tipsarević is erőnyerő, a 2. fordulóban pedig valószínűleg az ausztrál Marinko Matošević lesz az ellenfele. Ha Janko megszakítja a több majd két hónapos vereségsorozatát, a 3. fordulóban a dél-afrikai Kevin Andersonnal mérkőzhet. Viktor Troicki a spanyol Pablo Andujart húzta az 1. fordulóra, s ha továbbjut Tsonga következik. Az eszményi negyeddöntő (ha a legmagasabban rangsoroltak mind eljutnak odáig) párosítása: Đoković–Tipsarević, Ferrer–Del Potro, Berdych–Gasquet, Murray–Tsonga.

Szerbiának összesen hat képviselője lesz, hisz a női mezőnyben maradt a hármon, mivel Vesna Dolonc a selejtező 1. fordulójában két szoros játszmában veszített az amerikai Mallory Burdette-től. Ana Ivanović a 2. fordulóban a lengyel Urszula Radwanskával kezd, Jelena Janković szintén a második körben a cseh Andrea Hlavačkovával mérkőzik, míg Bojana Jovanovszki az éjjel, a napi műsor zárómeccsén a német Andrea Petkovićtyal találkozott. Már az első riválisok névsora is azt sugallja, hogy nem kellene túl nagy elvárásokat támasztani.

Magyarországnak csak egy képviselője lesz a női egyesben, ha az éjjel Czink Melinda, aki a rajton könnyen győzte le az amerikai Julia Cohent, a selejtező második, egyben utolsó fordulójában nyerni tudott a 18 éves ukrán Elina Szvitolina ellen.