2024. március 29., péntek

Segítsünk a Nyúl családon!

Jóakaratú olvasóink adományaikat a Magyar Szó szabadkai, zentai és újvidéki szerkesztőségében is leadhatják

A pacséri–bácskossuthfalvi baptista lelkész, Nyúl Zoltán családjának megsegítésére Vajdaság-szerte és a határon túl is jótékonysági eseményeket szerveznek, valamint adományokat gyűjtenek.
A lelkész háza hétfőn égett le, a hétgyermekes család időben kimenekült az épületből, de a ház végül teljes egészében a tűz martalékává vált. A család részére adománygyűjtés indult és több jótékonysági eseményt is szerveznek Vajdaságban és a határon kívül is. A tiszteletes nevét nem csak hívei ismerik, hiszen szerteágazó karitatív munkája egész Vajdaságba és a határon kívül is hírét vitte.
A szerencsétlenül járt családnak elsősorban pénzre van szüksége, hiszen a házuk teljesen leégett és újat kell építeniük. A pénzadományokat Nyúl Sára névre az OTP Banka Srbija a.d. Novi Sad 325-9300701221407-82-es számlaszámra várják.

A pénzen kívül szükségük van lábbelire és ruhaneműre is. A családnak hét gyermeke van (4, 8, 19, 21 éves lány valamint 12, 16 és 23 éves fiú), akiknek lábbelire ( 25-ös méretű kislány, 31-es méretű kislány, 37-es és 39-es lány, valamint 40-es méretű fiú cipő) és ruhaneműre valamint tanszerekre van szükségük, ezen kívül élelmiszerre, tisztálkodási szerekre, tisztítószerekre, de gyógyszerre is. A Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében Hajdújáráson a Május 1. utca 27-es szám alatt várják az adományokat a Nyúl család megsegítésére. Az egyesület munkáját segítve a Magyar Szó is bekapcsolódott az akcióba. A családnak szánt adományokat olvasóink leadhatják a Magyar Szó szabadkai szerkesztőségében is, a Corvin Mátyás utca 9-es szám alatt valamint az újvidéki szerkesztőségben, a Vojvoda Mišić u. 1-es szám alatt és a zentai szerkesztőségünkben is, a Posta út 14/IV-es szám alatt. Adományaikat munkanapokon 9 és 14 óra között tudják leadni a szerkesztőségek titkárnőinél.
A határon túl a Kisújszállási Baptista Gyülekezet is gyűjt a család részére, elsősorban pénzadományokat várnak, hiszen az országhatáron nehézségekbe ütközik a bútor vagy más háztartási eszköz átjuttatása, de kisebb háztartási eszközöket, tisztítószereket, könyvet is szívesen fogadnak. Magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek adományait is várják a karcagi Baptista Körzet 10404522-49575357-55501007 számlaszámára (közlemény: Nyúl Zoltán ), vagy az Arany János Református Általános Iskolában (Kálvin u. 3.). Az adományokat március 28-ig várják, mert húsvétig szeretnék eljuttatni a segítséget a családhoz.
A pacséri fiatalok péntek este jótékonysági bulit szerveznek.  Az Ifjúsági Klub a március 22-i, pénteki rendezvényének teljes bevételét felajánlja a bajba jutott családnak. A rendezvény este kilenckor kezdődik, Dj Wex, Zolee és Simon szolgáltatja a zenét.
Jótékonysági buli lesz március 29-én a palicsi Omegában is. A zenét DJ Tamasi és DJ Anonym szolgáltatják, de a lista még bővülni fog. A belépődíj 250 dinár, a teljes összeget az adományra fordítják, egy személy több belépőt is vehet majd, és szimbolikusan hazaviheti pl. a szüleinek is. Emellett a bejáratnál elhelyeznek egy dobozt, amelybe borítékban lehet elhelyezni további felajánlásokat.


A szegedi Márton Áron Szakkollégiumban lakó diákok pedig segélykoncertet szerveznek március 26-án, kedden este nyolc órától a Nyúl család megsegítésére. A család egyik fia, Nyúl Máté ennek a kollégiumnak volt a lakója. A koncerten komoly- és világzenei művek is elhangzanak majd, amelyeket a kollégium zeneakadémistái és hobby-zenészei adnak majd elő. A belépés díjtalan, becsületkasszát állítanak fel, ahová mindenki saját belátása szerint teheti bele adományait.