2024. április 19., péntek

(Egyelőre) nem módosítják a költségvetést

Új igazgatót kap a Stan a városi képviselő-testület péntekre összehívott ülésén

Az újvidéki képviselő-testület március 22-ei ülésén kinevezik a Stan közvállalat új igazgatóját, mert Ljubomir Stanišić eddigi igazgató nemrég benyújtotta lemondását. Stanišić azzal indokolta lemondását, hogy az egyre halmozódó gondokra nem talált már megoldást, így jobbnak látta, ha lemond. A képviselő-testület ülésén ezenkívül szó lesz még a Városépítészeti Intézet terveiről. A korábbi hírekkel ellentétben a péntekre tervezett képviselő-testületi ülésen mégsem kerül napirendre a költségvetés kiigazítása, mert az 1,5 milliárd dináros kártérítést, amelyet a város köteles kifizetni az ATP Vojvodina hitelezőinek, még nem hívták le város számlájáról.
Dejan Mandić, a városi tanács pénzügyekkel megbízott képviselője elmondta, abban az esetben, ha történik valami szokatlan az ATP Vojvodinával kapcsolatban, a város majd a megfelelőképpen reagál. Megerősítette, ha levonják a város számlájáról a kártérítés összegét, biztos, hogy a költségvetés kiigazítására lesz szükség, és több nagyobb tervezett befektetés sem valósul meg.
Az ellenzéki pártok bejelentették, pénteken követelik a költségvetés kiigazításáról szóló vitát, de kevés az esély, hogy a hatalmon lévő koalíció ezt elfogadja – közölte a 021-es rádió. Az ATP Vojvodina hitelezőinek még mindig nem sikerült megfizettetni a várossal az 1,5 milliárd dináros kártérítést, habár erről bírósági döntés született. Újvidék ugyanis kérte a bírósági eljárás törvényességének a kivizsgálását, így az ügy továbbra is az ügyészségen van.