2024. április 23., kedd
LABDARÚGÁS

Szerbia győzni megy Zágrábba

Siniša Mihajlović, Szerbia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya közzétette azoknak a játékosoknak a nevét, akikre számít a március 22-én Horvátország, s március 26-án Skócia elleni világbajnoki selejtezős mérkőzésen. Függetlenül, hogy az eltiltásukat töltő Milan Biševac és Nanad Tomović a zágrábi találkozón nem léphetnek pályára, mindketten helyet kaptak a keretben. Valószínű, hogy a szövetségi kapitány a  védelmet ezért erősítette meg Slobodan Rajkovićtyal, aki utoljára 2012 júliusában volt kerettag. Mint ismeretes, akkor Rajković a klubjában fizikai leszámolásnak volt résztvevője, s ki is került a válogatottból. Mihajlović igen sok játékost kipróbált az elmúlt időszakban, s közülük ezúttal nem kapott meghívót: Marković, Sulejmani, Ljajić, Matić, Janković, Luković, Obradović, Lomić, Maksimović, Lekić, Mijailović, Tomić… Habár szóba került a neve, a válogatottba nem kapott meghívót Dejan Stanković, az Inter játékosa, aki nemrég megsérült. Ennek ellenére a tapasztalt középpályás ott lesz a hétfőn kezdődő ópázovai ezdőtáborban, s a zágrábi találkozón is, mint vendég, jelen lesz.

Mihajlović a sajtótájékoztatón elmondta, hogy „a válogatott győzni megy Zágrábba, s szeretnénk élvezni is a mérkőzést, mivel a foci szórakozás”.

– A média nagyon sokat tesz, hogy mindenki erről a találkozóról beszéljen, fokozódjon a mérkőzés előtti hangulat. A Horvátország elleni mérkőzés a fontos, de semmivel sem fontosabb, mint az előtte levők, vagy az utána következők. Ez a találkozó is három pontról szól, nam hatról – mondta Mihajlović, aki hozzátette, „jelen pillanatban a horvátok erősebbek, tapasztaltabbak, mivel olyan játékosok alkotják a válogatottat, akik a kezdőcsapat tagjaként lépnek pályára a klubjaikban. Az előnyük abban van, ha ki is kapnak tőlünk, még akkor is három pont előnyük lesz velünk szemben.”

A szerb válogatott kerete, kapusok: Željko Brkić (Udinese), Vladimir Stojković (Partizan), Branimir Aleksić (Spartacus ZV).

Védők: Branislav Ivanović (Chelsea), Neven Subotić (Borussia Dortmund), Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov (Mancjhester City), Antonio Rukavina (Valladolid), Milan Biševac (Lyon), Nenad Tomović (Fiorentina), Slobodan Rajković (Hamburger), Dušan Basta (Udinese).

Középpályások: Aleksandar Ignjovski (Werder), Ivan Radovanović (Atalanta), Ljubomir Fejsa (Olimpiakosz), Radosav Petrović (Genclerbirligi), Zdravko Kuzmanović (Inter), Luka Milivojević (Crvena zvezda), Nenad Krstičić (Sampdoria), Alen Stevanović (Torino), Zoran Tošić (CSZKA Moszkva), Dušan Tadić (Twente).

Támadók: Filip Đuričić (Herenveen), Filip Đorđević (Nantes), Nikola Đurđić (Greuther Fürth), Marko Šćepović (Partizan).