2024. április 25., csütörtök
CSELGÁNCS

Nikolić felnőttbronzérme

Nagykikindán szombaton rendezték meg Szerbia felnőtt-cselgáncsbajnokságát, amelyen Magyarkanizsa ifjúsági versenyzője, Nemanja Nikolić a 90 kilogrammos kategóriában bronzérmet szerzett. Nikolić Vajdaság bajnokaként szerzett jogot az országos bajnokságon való részvételre. Az elődöntőben a válogatott Aleksandar Kukoljtól (Rekord, Belgrád) szenvedett vereséget. Kukoljt egyébként a bajnokság legjobb versenyzőjének választották.

A vajdasági versenyzők a tizennégy aranyérem közül tízet szereztek meg, négyet a férfiak és hatot a nők mezőnyében. Ezüstérmet a +100 kg-os súlycsoportban Đorđe Todić nyert, aki Magyarkanizsán nevelkedett, most pedig a niši Kinezis színeiben versenyzett. A legjobb női versenyzőnek Jovana Rogićot, az újvidéki Slavija sportolóját választották.

Nőnapi torna Nagybecskereken

Nagybecskereken, a nőnap alkalmából rendezett 31. nemzetközi cselgáncstornán 40 klub 450 versenyzője vett részt. A Partizan (Magyarkanizsa–Orom–Oromhegyes) versenyzői a különböző korosztályokban és súlycsoportokban a következő eredményeket érték el:

2005-ös és fiatalabb korosztály, 20 kg: 1. Stefan Tolić, 28 kg: 3. Nagy Dániel.

2003-as és fiatalabb korosztály, fiúk, +50 kg: 1. Ország Dávid. Lányok, 34 kg: 3. Bűn Zsóka. +43 kg: 3. Apró Fanni.

2001-es és 2002-es korosztály, 48 kg: 3. Nagy Anett. +50 kg: 3. Radics Réka.