2024. április 19., péntek

Nyolc teherkocsival takarítják az utakat

A téli szolgálat jelenti

A szabadkai téli szolgálat csütörtökön este fél tizenegy óta folyamatosan tisztítja az utakat - jelentik a szolgálat vezetői. Összesen nyolc teherkocsi van terepen a megfelelő számú emberrel, sózzák és túrják el a havat az utakról. 

Mivel megfelelő a hőmérséklet, 0 Celsius-fok körül alakul, ezért az utak sózása eredményes. Mivel a város központjában lévő utak járhatóak, prioritást pillanatnyilag a külvárosi utak élveznek, de tisztítják a város utcáit és a Palicson található főbb útvonalakat, felüljárókat, hogy minél előbb akadálymentesen lehessen közlekedni a város teljes területén. 

A gyalogjárdákat lapátokkal tisztítják a téli szolgálat emberei a kora reggeli órák óta. 

Az erős szél miatt csütörtökön éjszaka tizenegy órától egészen ma hajnali fél hatig a gépek igyekeztek áttörni a hótorlaszokat a Mérges-Tavankút útvonalon. Itt négy Ulta kamion, sózó és hótúró dolgozott, nekik köszönhetően reggelre járhatóvá vált ez az útszakasz is.

A téli szolgálat összes embere és gépe terepen dolgozik, folyamatosan tisztítják az utakat, járdákat. 

A Városépítési Igazgatóság megtesz mindent megtesz annak érdekében, hogy az utak minél előbb járhatóak, biztonságosak legyenek. A polgárok megértését és türelmét kérik. 

Aki teheti, tisztítsa meg a háza előtti útszakaszokat, járdákat, segítsen idősebb szomszédainak, ismerőseinek, akik a nagy hótorlaszok miatt nem tudnak útnak indulni.