2024. április 19., péntek

Az utolsó újvidéki busz is kiszabadult a hó fogságából

24 óra elteltével kiszabadult az utolsó autóbusz is, mely a hó fogságában rekedt Magyarországon Győr közelében - közölték a Beta hírügynökséggel a szerbiai Belügyminisztérium munkatársai. Az újvidéki Feniks utazási cég három autóbusza közül, mely Győr közelében megrekedt a hótorlaszban az autópályán már csak egy vesztegelt. Az autóbusz Budapest felé vette az irányt.

A Belügyminisztérium információi szerint az újvidéki Vojvodina Atlétikaklub tagjainak autóbusza elindult Budapest felé. A buszban 41 gyermek utazott.

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjai az elsők között voltak, azok a  szerbiai állapolgárok között, akiket kimentettek a hó fogságából Győr közelében. Őket Tatabányán szállásolták el a Belügyminisztérium információi szerint.

A hirtelen jött márciusi télben több, szerbiai állampolgárokat szállító autóbusz is a hó fogságában rekedt Győr közelében, az autópályán. Egyes sajtóközlések szerint mindegy 1100 szerbiai állampolgár ragadt a magyarországi utakon. Az utasok között egy három hónapos csecsemő is volt.