2024. április 25., csütörtök

Késnek a vonatok

Szerbiában fél órás késésekre kell számítani – Magyarországon vannak szerelvények, amelyek csütörtök este óta nem jutottak el a célállomásukra

A hóesés felborította a vasúti közlekedést menetrendjét is. Azok, akik ma vonattal szeretnének utazni, megközelítőleg fél órás késésre számíthatnak bármelyik szerbiai járaton.

A Mávinform ezért arra kéri az embereket, hogy aki teheti, ne üljön vonatra. Szinte valamennyi vonalon késnek a vonatok, vannak olyan szerelvények is, amelyek csütörtök este óta még nem tudtak eljutni a célállomásukra. Both Ferenc sajtóügyeletes az MTI-hez péntek délelőtt eljuttatott közleményében azt írta: az északkeleti, keleti országrészben a Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony, a Miskolc-Nyíregyháza és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon szinte alig tudnak közlekedni a vonatok, és számos vonalon a csütörtök esti vonatok sem érkeztek még meg a célállomásra.

A Kaposvár-Kiskorpád vonalon a katasztrófavédelemmel közösen szabadítottak ki egy vonatot a hó fogságából, de több dunántúli vonalon is vannak fennakadások. A viharos szél miatt sok helyen a vasúti pályát nem tudják megtisztítani, és a szél - főleg a keleti országrészben - leszakítja a felsővezetékeket. A sajtóügyeletese közölte: a Budapest-Komárom-Győr vonalon Komárom és Győr között a hóátfúvások miatt le kellett zárni az egyik vágányt.

Mint azt a szabadkai Vasútállomáson megtudtuk, nem mondtak le egy járatot sem, de az utasok elsősorban Belgrád és Újvidék irányából számolhatnak késésre. Illetve azok, akik Szabadkáról Zombor, valamint Horgos irányába szeretnének utazni már az indulásnál megközelítőleg harminc perces késéssel számolhatnak.

Mindenesetre, a polgárok, akik a vasúti közlekedést választják, mielőtt útnak indulnának a helyi vasútállomás információs osztályán tájékozódjanak a vonat indulásának és érkezésének időpontjáról.