2024. április 18., csütörtök

Női vállalkozók egyesüljetek!

Napokon belül Szabadkán is megalakul az Üzletasszonyok Egyesülete

Zaječar után Szabadka lesz a második olyan város, ahol megalakul az Üzletasszonyok Egyesülete. Ebből az alkalomból március 22-én, azaz jövő pénteken a városháza kék termében ünnepi konferenciát tartanak.
– Az egyesület megalakításának célja, hogy a női vállalkozások, melyek fontos tényezői a helyi gazdasági fejlődésnek, előtérbe kerüljenek, és nagyobb szerepet kapjanak, valamint hogy az önkormányzatok és a kormány is megismerje a női vállalkozások előnyeit, különösen a nők családi vállalkozás vezetésében betöltött szerepét. A szabadkai egyesület megalakítása része annak a projektumnak, melynek keretében az Üzletasszonyok Egyesületének hálózatát bővítenék

Szerbia észak-keleti részén, a projektumot pedig az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetsége támogatja.
– Szeretnénk kialakítani egy hálózatot és növelni az egyesület befolyását más régiókban, városokban is, hiszen a Szerbiai Üzletasszonyok Egyesülete eddig csak Belgrádban működött – mondta el Danica Drakulić, az egyesület koordinátora.
Az egyesület megalakításának ötletét igen pozitívan fogadták a térség női vállalkozói, és máris negyven tagja van. A koordinátor kiemelte, tagjaik között egyaránt örömmel látnak olyanokat, akiknek korábban már volt vállalkozásuk, de a gazdasági megszorítások miatt kénytelenek voltak azt felszámolni, és most szívesen újra belevágnának, olyan nőket, akiknek már működő vállalkozásuk van, és azokat is, akik most szeretnének önálló vállalkozásba kezdeni. A tervek szerint az egyesület tagjainak különféle tanácskozásokat, szemináriumokat, tanácsadást szerveznek, és segítenek majd a vállalkozások megindításában, fejlesztésében.
– Szeretnénk, ha tagjaink által minél szélesebb gazdasági területet ölelhetnénk fel, ha a struktúra minél színesebb lenne a tevékenység, életkor, sőt a nemzeti hovatartozás tekintetében is, és ha nemcsak Szabadkáról, hanem Észak-Vajdaság más városaiból, falvaiból is csatlakoznának hozzánk – tette még hozzá Danica Drakulić.