2024. április 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

„A világ legjobb csapata” felnégyelte a Milant

Sportágtörténeti győzelmet aratott a Milant 4:0-val kiütő Barcelona, amely sorozatban hatodik szezonjában jutott be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A katalán sztárcsapat lett az első olyan együttes a széria históriájában, amely úgy jutott tovább, hogy az első, idegenbeli összecsapáson két gólt kapott és egyszer sem talált a hálóba.

– Messi leckét adott abból, hogyan is kell futballozni – nyilatkozta a találkozó egyik kulcsjátékosáról Jordi Roura, aki december óta irányítja a Barcát a gyógykezelés alatt álló Tito Vilanova helyett. Az argentin támadó kiválóan játszott, és két találatával nagyban hozzájárult csapata sikeréhez. Messi már 58 gólos a legrangosabb európai kupasorozatban, így egyedül áll a második helyen az örökranglistát 71-gyel vezető spanyol Raúl mögött.

– Ez rendkívül fontos győzelem volt, ami óriási lökést jelenthet nekünk – nyilatkozta a negyedik gólt szerző balhátvéd, Jordi Alba.

Massimiliano Allegri együttese legutóbb több mint három éve kapott ki négygólos különbséggel, akkor a Manchester United elleni nyolcaddöntős visszavágón maradt alul ugyanilyen arányban.

– A Barcelona ismét megmutatta, hogy a világ legjobb csapata – nyilatkozta a Milan vezetőedzője, aki szerint együttese nem játszott olyan jól, mint a 2:0-ra megnyert hazai mérkőzésén, miközben a Barcelona ezúttal sokkal hatékonyabban futballozott.

A másik keddi nyolcaddöntőben a török Galatasaray 3:2-re diadalmaskodott a német Schalke otthonában, ezzel 2001 után jutott ismét a legjobb nyolc közé. Érdekesség, hogy a vendégek egyik legjobbja a gelsenkircheni születésű Hamit Altintop volt, aki 2003 és 2007 között játszott is a királykék alakulatban. Az isztambuliaknál ismét – ezúttal már nyolcadszor – eredményes volt Burak Yilmaz. Ő az egyetlen játékos a BL jelenlegi kiírásában, aki eddig minden mérkőzésén gólt szerzett.