2024. április 23., kedd

Régi elnök, új vezetőség

A magyarkanizsai Testvériség SHE választási közgyűlése – Vanja Grbić is az egyesület tagja

A szokásoknak megfelelően a tagság ezúttal is szép számban megjelent a városháza dísztermében megtartott közgyűlésen. Az elnöki köszöntő után a megjelentek elfogadták a tavalyi év munkájáról és pénzügyeiről készült jelentéseket, az ellenőrzőbizottság jelentését, az idei munkaprogramot és a pénzügyi tervet, majd átadták az elismeréseket azoknak a sporthorgászoknak, segítőknek és támogatóknak, akik a tavalyi évben a legtöbbet tettek az egyesületért. Mivel ezúttal a tisztújítás is napirenden szerepelt, egy későbbi időpontra halasztották a horgásziskolát befejezett horgászpalántáknak járó elismerések átadását, erre vélhetően a tavaszi iskolai szünetben kerítenek sort.

A közgyűlésen megállapítást nyert, hogy a súlyos anyagi körülmények ellenére a klub tavaly is jól működött, és elismerésre méltó eredményeket ért el. Nyilván ennek tudható be, hogy egy világhírű sportember, az olimpiai bajnok Vanja Grbić is kifejezte óhaját, hogy a Testvériség SHE tagja legyen. Az igazgató bizottság döntése értelmében a kiváló röplabdázó dísztagsági könyvet kap, amelyet már ki is állítottak nevére, és az első adandó alkalommal átadják majd neki.
Az idén a tagság jelölteket adhatott az egyesület új vezetésébe. Az összegyűjtött javaslatokat egy bizottság dolgozta fel, és az igazgatóbizottság ennek alapján terjesztette elő elfogadásra az egyesület vezetőinek új névsorát, amelyet a megjelentek egyhangúlag támogattak is. Eszerint a Testvériség Sporthorgász-egyesület elnöke, immár harmadik megbizatási időszakban, Tóth András, az eddigi elnök lesz. Az alelnöki tisztséget Tácsi Béla fogja betölteni, az igazgatóbizottság tagjai pedig Fodor Anasztázia, Szalma Gábor, Dušan Rakić, Muhi Tibor és Bartók Tibor lett. Az ellenőrzőbizottságot Lovas László elnök, valamint Apczi Jenő és Fejős Ferenc tagok alkotják.
A választási közgyűlésen a Vajdasági Horgászszövetséget Radovan Kljajić képviselte, de ott voltak Magyarországról a csongrádi, mindszenti és szarvasi testvérklubok, valamint a környező horgászegyesületek képviselői is. Ismeretlen okokból az önkormányzat részéről senki sem tartotta fontosnak a közgyűlésen való megjelenést.