2024. április 19., péntek

Első születésnapját ünnepelte az óbecsei Lurkóház

A Poverello Alapítvány tavaly márciusban adta át rendeltetésének a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó óbecsei Lurkóházat, ahol több mint húsz gyermekről gondoskodnak a nevelők. Az intézmény első születésnapját hétfő délután kis műsorral, tortával, süteményekkel ünnepelték a gyerekek, a nevelők és a támogatók.

Ifjú Izabella házfelelős meghatottan mondott köszönetet az adományozóknak, a Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusainak, ahonnan a Lurkóház védencei kikerülnek, valamint a munkatársainak, dr. Harmath Károly ferences szerzetes pedig ezeket a jószívű embereket Assisi Szent Ferenc szavaival élve az Úr asztala megteremtőinek nevezte.

Dreán 2006-ban, Hajdújáráson 2008-ban, Óbecsén tavaly nyílt meg a Lurkóház, ezekbe az intézményekbe naponta 70–80 iskolás jár. A nevelők egyik legfontosabb célja ezeknek a hátrányos helyzetű gyerekeknek az iskoláztatása, így óriási eredmény, hogy például a hajdújárási Lurkóházból tavaly a négy nyolcadikos közül hárman beiratkoztak középiskolába. Harmath atya bejelentése szerint a közeljövőben várhatóan újabb Lurkóház nyitja majd meg kapuit Vajdaságban.