2024. április 26., péntek

Babos játéka összeomlott

Magyarországnak már nincs képviselője az Indian Wells-i tornán. Czink Melinda a selejtezőben búcsúzott, s ugyanezt tette Babos Tímea az 1. fordulóban, amikor a megnyert első játszma után, 2:2-es állásnál a másodikban a játéka összeomlott, mint a kártyavár. Babos tíz játékot veszített zsinórban, így elrontotta a szép lehetőséget, amit a szolid sorsolás kínált neki.

A hat szerb közül négyen erőnyerők az első fordulóban, az éjjel pedig rajtolt Bojana Jovanovski és Viktor Troicki. Bojana a spanyol Garbine Muguruzával, Viktor a belga David Goffinnal mérkőzött meg. Jelena Janković megtudta, hogy a rajton, a volt hírességek rangadóján az orosz Szvetlana Kuznyecovával találkozik, az éjjel dőlt el, hogy a 2. fordulóban Ana Ivanović a cseh Lucie Hradeckával vagy az amerikai Taylor Townsenddel, Janko Tipsarević pedig a spanyol Feliciano Lópezzel vagy pedig a vasárnap Delray Beachben tornát nyert és Indian Wellsben a selejtezőn is túljutott lett Ernests Gulbisszal játszik. Egyedül Novak Đoković vár még egy napot, mert az ellenféljelöltek, az olasz Fabio Fognini és a szlovén Aljaž Bedene csak a péntek és szombat közötti éjjelen mérik össze tudásukat.

Három győzelem és egy vereség volt a szerbiai teniszezők mérlege a jelentősebb kis tornákon. Ilija Bozoljac győzelemmel kezdett Lille-ben, ahol a kevésbé ismert és a ranglistán 330. Ivan Bjelica már negyeddöntős, miután legyőzte a 7. kiemelt olasz Ghedint. Bozoljac a negyeddöntőért az első kiemelt francia De Schepperrel mérkőzik. A jövő pénteken 20 éves Aleksandra Krunić a mexikói Irapuatóban könnyen múlta felül a lengyel Magda Linettet, és a negyeddöntőért a hongkongi származású brit Tara Moore-ral játszik. Boris Pašanski Santiagóban ugyanattól az ismeretlen chilei Gonzalo Lamától (20 éves, 662. a ranglistán) kapott ki, aki ellen két hete az ecuadori Salinasban is veszített.