2024. április 20., szombat

Palma: Elég a rossz hírekből

Itt az ideje, hogy a politikusok felhagyjanak a negatív témák boncolgatásával, amelyek csupán tönkreteszik Szerbiát – mondta Dragan Marković Palma a belgrádi repülőtéren, ahová 400 jagodinai diákot kísért ki a Belgrád–Bécs járatra.

– Az utolsó ilyen negatív téma az aflatoxinos tej volt. Itt az ideje, hogy pozitív dolgokkal foglalkozzunk – érvelt a politikus.

A város egyébként harmadszor szervez bécsi kirándulást jagodinai egyetemi és főiskolai hallgatóknak, az idei csoport a legnépesebb, 400 jagodinai, vagy a városban tanuló diák vesz rajta részt. Az Egyesült Szerbia elnöke kiemelte, hogy Jagodinán a diákok számára ingyenes a tömegközlekedés, a viaszmúzeum és az Aquapark. A diákok a kirándulásra fejenként 30 euró zsebpénzt kaptak, a szállásukat és az ellátásukat támogatók fedezik. A kirándulócsoportban nemcsak diákok, hanem jagodinai üzletemberek is részt vesznek, pontosabban a jagodinai sörgyár és a kábelgyár küldöttsége. Az üzletemberek az osztrák fővárosban potenciális partnerekkel tárgyalnak majd.