2024. április 25., csütörtök
KISHEGYES

Segítség a kismamáknak

Tavaly július óta harminckét újszülött a községben

Az új összetételű községi képviselő-testület egyik első határozata volt az, hogy a községben a jövőben minden újszülött után tízezer dinárt adományoz a község, az év első szülöttei mind a három településen pedig harmincezer dinárt kapnak fejenként. A határozatot azonban az év végén procedurális gondok miatt újra meg kellett erősíteni, hogy végül megtörténhessen a kifizetés. Az elismervényeket a hét végén ünnepélyes keretek között adta át a kismamáknak dr. Celluska Frindik Erzsébet polgármester, Marko Rovčanin, a képviselő-testület elnöke és Marija Kontić, a polgármester szociálpolitikai tanácsosa.

Az elismervények ünnepélyes átadása

Köszöntőjében Marko Rovčanin kiemelte, hogy a tízezer dinár nem nagy összeg, de minden közösségnek mindent meg kell tennie a gyermekvállalásért, mert Szerbiában tízévente egy húszezres nagyságú város tűnik el. Dr. Celluska Frindik Erzsébet is úgy ítélte meg, hogy a község segítsége nem túl nagy a kisgyermekekkel járó költségekhez képest, de mégis több, mint eddig. Reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben a tartomány is határozatot hoz a támogatásról, elsősorban a harmadik gyerek vállalása esetén.
Tavaly július óta a községben összesen 32 gyerek született, 11 Kishegyesen, 12 Szikicsen és 9 Bácsfeketehegyen. A kismamák a gyerekek után járó segítséget a Vajdasági Bankban vehetik fel.