2024. április 19., péntek

Jó helyre került

A bácskossuthfalvi helyi közösség megvásárolta a szabadidő-komplexumot

Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy a bácskossuthfalvi rekreációs központ és fürdő az utóbbi években a falu szégyenfoltjává vált. Tizenegy évvel ezelőtt az akkori PIK Moravica eladta az akkor még jól működő központot. Fazekas Róbert, a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácsának elnöke ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy ebben az esetben a magánosítás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. S valóban, a szabadidő-komplexum azóta több gazdát is cserélt, és a legutóbbi tulajdonosa csődbe vitte. Hogy mentse a menthetőt, eladta a medencék fém kádjait és a pumpaházat, a központot pedig sorsára hagyta. Azóta teljesen lepusztult a központ, gyakran fosztogatók is látogatták, de most nagyot változott a helyzet – számolt be a médiának Fazekas.

– Február 26-án a szabadkai Gazdasági Bíróságon a bácskossuthfalvi helyi közösségnek sikerült megvásárolnia a csődben lévő KMK Kft.-t, a rekreációs központ üzemeltetőjét. A vételár 5 millió dinár, amit teljes mértékben fejlesztési pénzből fizetünk, a helyi járulékból egy dinárt sem költöttünk rá. Köszönöm mindenkinek, aki ebbe belesegített, mindenekelőtt a Vajdasági Magyar Szövetség községi elnökségének, Kókai Mernyák Melindának, Topolya község polgármesterének és Bogdan Jovanović csődgondnoknak – mondta el a tanácselnök. Hozzátette, hogy hátramaradt még a szerződés aláírása, amit követően a központ további sorsára szentelhetik figyelmüket. Annyi biztos, hogy mellőzik a nagy ígéreteket és a kis lépések politikáját fogják követni – hangsúlyozta Fazekas.

A szabadidőközpont további sorsáról hasonlóan vélekedik Seffer Attila, a helyi közösség tanácsának alelnöke is.

– A rekreációs központ helyretételét csakis hosszútávon tudjuk elképzelni, ugyanis mi sem tehetünk csodát egyik pillanatról a másikra. A községi területrendezési tervben ezt az 1,6 hektáros területet, és a környező parcellákat turisztikai és rekreációs célokra irányoztuk elő – mondta Seffer, aki arról is beszámolt, hogy a felújításhoz szeretnének stratégiai partnert találni. Az alelnök elárulta, hogy az év második felében vélhetőleg helyreállítják a tekepályát.