2024. április 25., csütörtök
ZENTA

Elméletileg erősebbek

A Zenta felkészüléséről Özvegy József titkárt és kapusedzőt kérdeztük

A Zenta az idényt döcögősen kezdte, majd volt egy jó sorozat, végül pedig két vereség. Hogyan értékeli a klub az őszi idényt?

– Úgy érzem, hogy kevés pontot szereztünk ahhoz képest, mint amilyen csapatunk van. Ennek persze voltak objektív okai is, hiszen a sérülések és a sárga lapok is tizedeltek bennünket. A jó sorozat révén felkerültünk a második helyre, de a pancsovai és az itthoni, Cement elleni kudarcunk után a 7. helyre csúsztunk le. Mindazonáltal nem rossz az eredményünk, de lehetett volna sokkal jobb is.

Hat játékos érkezett a csapathoz. Melyek voltak a kritikus posztok?

– Kritikus nem volt, de erősítés után kellett néznünk akkor, amikor kiderült, hogy Popov és Bokić elhagy bennünket. A pótlás viszont remekül sikerült, hiszen Gujić és Baštovanov személyében igen komoly játékosokat kaptunk, valamint Belgrádból érkeztek a Rudan fivérek, akik a centerhalf posztján szerepelnek majd. Összességében úgy érzem, hogy erősebb játékosokat hoztunk, mint akik elmentek, így elméletileg erősebbek lettünk.

Úgy nyilatkoztál korábban, hogy a csapat végcélja a 2–6. hely egyike. Úgy tűnik, hogy senki nem akar bajnok lenni. Miért?

– A fölöttünk lévő liga nagyon drága, amelyben mi egyszerűen nem tudjuk beleképzelni magunkat. Túl drága, de nem kapnánk vele semmit. Át kellene szervezni az egész klubot, de még nézőnk sem lenne több.

119 regisztrált játékosotok van. Hogy álltok a fiatalabbak felzárkóztatása terén?

– Valóban minden korosztályunk megvan, s ligában versenyeznek. A pionírok és a serdülők kapcsán a bajnoki cím a cél, s ezzel mindkét nemzedék jogot szerezne a Minőségi Vajdasági Ligáért való selejtezőre. Ha ezeknek a fiúknak sikerülne ez, akkor színvonalas mérkőzéseket játszanának, s néhány év múlva talán nem kellene ennyi vidéki játékost hozni, hanem velük lehetne feltölteni a nagy csapatot.

Milyen a párosításotok a tavaszi idény rajtján?

– Az első öt forduló elég rázós lesz, hiszen nehéz ellenfelekhez utazunk, hozzánk jön az éllovas Dolina, s rangadót játszunk a Topolyával. Ebben az időszakban sok minden eldőlhet. Azután egy nyugodtabb időszak következik, persze csak idézőjelben, mert a mi ligánk annyira kiegyensúlyozott, hogy meccsről meccsre a maximumot kell majd kihozni magunkból.

Akik elmentek: Popov, Bokić, Sekeruš, Domonkos, Banov.

Akik érkeztek: Gujić (Sarajevo), Baštovanov (Szigetszentmiklós), M. Rudan (Palilulac), S. Rudan (Palilulac), Đurić (Jugović), Sunić (Index).

Edzőmérkőzések: Kaposvár B–Zenta 2:4, Kaposvár U19–Zenta 0:1, Szekszárd–Zenta 1:3, Zenta–Palics 2:1, Zenta–Kikinda 1:2. Szerdán: Jedinstvo (Törökbecse)–Zenta. Szombaton: AFK–Zenta.

A 16. fordulóban: Radnički (Mitrovica)–Zenta (március 17., 14.30). A 17. fordulóban: Zenta–Dolina (március 24., 14.30).

Rade Novović az új edző

A Zenta új edzője a 43 éves Rade Novović lett, aki játékosként többek között a Sutjeskában, a Železnikben, a Mogrenban, a Kikindában és a Proleterben is szerepelt. Edzőként többek között 2 évig dolgozott Bahreinben, ahol az U17-es válogatott szövetségi kapitánya volt.