2024. április 19., péntek

Ingyenes buszjegyek

A 65 évnél idősebbek továbbra is bérmentve utazhatnak, ha kiváltják az 1500 dináros jegyet

A Városi Közlekedési Közvállalat igazgatóbizottsága a polgármester javaslatát figyelembe véve úgy döntött, hogy kibővíti azoknak a csoportját, akik ingyenesen utazhatnak a városi buszokon.
A 2012-es évre szóló ingyenes jegyekkel április 15-ig utazhatnak az arra jogosultak, az új jegyek kidolgozása március 11-én kezdődik, az igényléseket a Šafaryk utcai bódéban, a vasútállomás előtt lévő kioszkban, a helységközi buszállomás várótermében lévő tolóablakoknál, a Futaki útipiac előtt lévő trafikban, és a közvállalat többi ügyfélfogadó pontján lehet átadni. Azokat, akik első alkalommal igényelnek ilyen jegyet, a helyiségközi buszállomáson várják, a 12-es tolóablaknál, március 4-e után. Az egész évre szóló ingyenjegy kidolgozási költsége 1500 dinár, a kérvény átadása után két nappal átvehetők, ugyanazon a helyen, ahol a dokumentációt benyújtották. Ügyintézés csakis személyesen, ingyenjegyet a lakosság 15 csoportja kaphat: gyerekek, vakok, mozgáskorlátozottak, szellemi fogyatékosok, halláskárosult gyerekek, súlyos vesebajos személyek, hadirokkantak, a háborúkban elesett harcosok gyermekei, hozzátartozói, menekültek egy csoportja, 65 évnél idősebbek, városi képviselő-testületi tagok, közlekedési, építkezési, kommunális és költségvetési felügyelők, olyan véradók, akik 50, illetve férfiak esetében legalább 100 alkalommal adtak vért, 3-nál több gyermeket nevelő családokban élő, 18 évnél nem idősebb, iskolába járó tagok, cisztás fibrózisban szenvedők...
A nyugdíjas-jegy (65 évnél idősebbek) igényléséhez fel kell mutatni az igazolványt, át kell adni az igazolvány fénymásolatát, egy fél évnél nem régebbi arcot ábrázoló fényképet, és ki kell fizetni az ingyenjegy kidolgozási árát, az 1500 dinárt.