2024. április 25., csütörtök

Régióban gondolkoznak

Kishegyes és Topolya község is bemutatkozott a belgrádi idegenforgalmi kiállításon

Az idén 35. alkalommal rendezték meg a nemzetközi idegenforgalmi, bor és vendéglátói felszerelés kiállítását Belgrádban. Ez a régió legrangosabb idegenforgalmi rendezvénye, amelyen ezúttal 45 ország és számos hazai utazási ügynökség, üdülőhely képviseltette magát. A nagyobb városok saját standot állítottak ki, de a kisebb községeknek is jutott hely a közös vajdasági sarokban. Topolya és Kishegyes község is itt kapott helyet és lehetőséget a bemutatkozásra.

Topolya a belgrádi idegenforgalmi kiállításon

Topolya a belgrádi idegenforgalmi kiállításon

Először Topolyát említenénk, amely ez alkalommal igen színes prezentációval készült. Mirić Námesztovszki Kornélia, Topolya Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy 2005 óta minden évben jelen vannak a belgrádi idegenforgalmi kiállításon, méghozzá a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet szervezésében. Elmondása szerint az idén sikerült összehozni az eddigi leggazdagabb kínálatot.

– Minden évben bemutatjuk Krivaját, Zobnaticát és Pannóniát, az idén azonban tematikus túrákkal és programokkal többek között a Topolya nevezetességeivel bővítettük ki bemutatónkat. Borutat állítottunk össze, amely magába foglalja Bajsát, Bácskossuthfalvát és a topolyai Brindza-borászatot. A programba ezúttal belefoglaltuk a bajsai Etno hagyományápolók kínálatát, valamint bemutattuk a falusi turizmust is, ami az Udvardi-szállás kínálatában található meg. Itt Belgrádban mutatjuk be először megújult kiadványunkat, az egész községet lefedő idegenforgalmi tájékoztatót – mondta el az igazgatónő. Azt is megtudtuk tőle, hogy a gazdagabb kínálat érdekében a topolyai idegenforgalmi szervezet a kishegyesivel közösen szervez majd programokat, és Zentát is szeretnék bevonni az együttműködésbe. Így akár kétnapos, tartalmas programokat is összeállíthatnak.

– Régióban kell gondolkodnunk, és egy közös arculatot kialakítanunk, különben elveszünk. Sem Topolya, sem Kishegyes egymaga nem tud többnapos pihenési ajánlatot kínálni, ezért kell összefognunk – mondta el az idegenforgalmi szervezet igazgatója.

Rind Kelemen Kornélia a kishegyesi standnál

Rind Kelemen Kornélia a kishegyesi standnál

Kishegyes ötödik alkalommal vett részt a belgrádi kiállításon. Rind Kelemen Kornélia, Kishegyes Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy tavaly készült el a község új idegenforgalmi katalógusa, amely a községet és a szálláshelyeket mutatja be, feltüntetve a különböző látnivalókat is.

– Kínálatunkban szerepel a bácsfeketehegyi Fekete-pincészet, a Török-méhészet, ahol meg lehet kóstolni a mézbort is, a Lódi-pincészet és a Horkai Pálinkaház. Az idén a feketicsi meggyet elismerték, mint külön fajtát, reméljük, hogy ez is hozzájárul majd turisztikai jó hírünkhöz. Kishegyesen a Kátai-szállás turisztikai komplexummá nőtte ki magát, természetesen ez is megtalálható a kínálatunkban. A szálláslehetőségek közül említést érdemel többek között a Pipacs Vendégház, ahol van kempinghely, teniszpálya és nyitott medence is – hallottuk Rind Kelemen Kornéliától.