2024. április 19., péntek
TÜRELMETLENEK A KÁROSULTAK:

Jöhet a végrehajtás

Az ATP Vojvodina hitelezőinek gyűlésén úgy döntöttek, megindítják a végrehajtás folyamatát, mert Újvidék városa nem fizette be a bíróság által kiszabott 1,33 milliárd dináros kártérítést.
Lazar Munižaba, az ATP Vojvodina ellenőrző bizottságának a képviselője elmondta, megindítják a bírósági eljárást, és leveszik a pénzt a város számlájáról, de ezen kívül, újra beperelik a várost, mert nem fizetett az elmúlt 15 hónapban sem, annak ellenére, hogy erről bírósági döntés született. Munižaba emlékeztetett arra, hogy a város önként is befizethette volna az ATP hitelezőinek a kártérítést, de ez nem történt meg, mert a Legfelsőbb Semmítőszéken az ügy felülvizsgálatát kérték – jelenti a Beta hírügynökség.
– Az ügyvédeink szerint az elkövetkező napokban sikerül kényszerű megfizettetéssel a város számlájáról levenni az 1,33 milliárd dinárt – mondta Munižaba. Hozzátette, az új pert azért indítják el, mert szakértői vizsgálattal megállapították, az ATP Vojvodina havonta 23 millió dináros kárt szenved amiatt, hogy nem működik az új autóbusz-állomás.
Az ATP Vojvodina vállalatnak kb. 720 csődeljárási hitelezője van, ebből ötszázan a vállalat volt dolgozói. Rajtuk kívül 220 olyan vállalat, bank is ide tartozik, amelyektől annak idején hitelt vett fel az ATP.
Emlékeztetőül, a Gazdasági Fellebbviteli Bíróság megerősítette az elsőfokú döntést, hogy Újvidék városa kártérítés címén 1,3 milliárd dinárt köteles fizetni az ATP Vojvodina vállalat hitelezőinek. A bírósági döntés értelmében a város nem tartotta be a szerződésben vállalt kötelezettségét, azaz nem helyezte át a távolsági autóbusz-járatokat az ATP Vojvodina állomásra.