2024. április 25., csütörtök

Állandó ügyelet és járőrözés

Csütörtöktől folyamatos a rendőri jelenlét Horgoson

Tanácskozást tartottak csütörtökön a magyarkanizsai önkormányzat szervezésében a horgosi és martonosi közbiztonság helyzetéről. A megbeszélésen részt vett Aleksandar Vasilijević, a nagykikindai rendőr-igazgatóság helyettes vezetője, Duško Jovanović, a Roma Inklúziós Iroda igazgatója, jelen voltak a községi intézmények, belügyi szervek, a roma közösség és az érintett helyi közösségek vezetői.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Vladimir Hajder polgármesteri tanácsos közölte: legfontosabb céljuk a lakosság személyi és vagyoni biztonságának a szavatolása.

Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester bejelentette, hogy már csütörtöktől kezdve napi 24 órás őrjárat és napi 24 órás rendőri ügyelet van Horgoson.

– Horgoson súlyos gondok vannak, amiket gyorsan orvosolni kell. A nagyobb rendőri jelenlét nagyobb biztonságot ad a lakosságnak. Fontos, hogy azonnal rendőrhöz tudjanak fordulni, és hogy az anyanyelvükön tudjanak kommunikálni a rendőrrel. Ígéretet kaptunk, és azonnal hatályba lép az intézkedés: a rendőrjárőr már ma megkezdi a munkáját. Cél a bűnözés visszaszorítása. Az elmúlt hetek, napok eseményeiből látjuk, hogy megfelelő tárgyalásokkal célt lehet érni: a Pásztor István és Ivica Dačić közötti tárgyalások meghozták eredményüket. Figyelemmel kísérjük majd, hogy milyen eredményeket hoz a járőrözés. Ugyanakkor elvárjuk, hogy akit elfognak, az elnyerje méltó büntetését – mondta Nyilas Mihály.

Duško Jovanović kijelentette: senkinek sincs joga megszegni a törvényt se szegénységre, se veszélyeztetettségre hivatkozva. Felhívta a tájékoztatási eszközök képviselőinek figyelmét, hogy ne használjanak nemzeti megkülönböztetést, mert a bűnözőnek nincs hovatartozása, mindenkinek egyformán felelnie kell a törvény előtt. Reményét fejezte ki, hogy amikor néhány hét múlva újra idelátogat, és találkozik a horgosi meg martonosi lakosokkal, akkor már az életkörülmények javítása lesz a téma.