2024. április 19., péntek

Szeles először játszik Magyarországon!

Biztossá vált, hogy minden idők egyik legjobb teniszezője, Szeles Mónika lesz a sztárvendége a március 30-án a veszprémi sportcsarnokban megrendezésre kerülő gálának, amelyet a Magyar Teniszszövetség szervez. Szeles életében először lép pályára Magyarországon: a korábbi világelső öt esztendővel ezelőtt titokban tette le a magyar állampolgárságot.

– Örültem a felkérésnek, hiszen még soha nem játszottam Magyarországon és úgy gondoltam eljött az idő, hogy találkozzam a szurkolókkal. Mindig nagy örömmel állok olyan események mellé, melyek népszerűsítik ezt a sportágat – mondta a feol.hu honlapnak a 40 éves Szeles.

Richter Attila a Magyar Teniszszövetség főtitkára elmondta, hogy úgy tapasztalták minden sportágnak van valamilyen fesztiválja. Ezért eltervezték, hogy ebből a sorból a csodálatos tenisz sem maradhat ki.

– A sportág minden szegmensét szeretnénk megmutatni a közönségnek. Ezért változatos és színes, ugyanakkor szórakoztató programot igyekeztünk összeállítani. Nagyon reméljük, hogy a veszprémi arénában sokan eljönnek március utolsó szombatján és együtt csodáljuk a remek sportemberek játékát – zárta mondatait a sportvezető.

Természetesen Szeles mellett további kiváló teniszező is eljön a megyeszékhelyre. Elena Gyementyieva például két évvel ezelőtt hagyta abba a versenyszerű teniszezést, miközben pályafutása alatt tizenhat WTA versenyt nyert és nem utolsó sorban olimpiai bajnoki címet is. Ezúttal párosban néz farkasszemet egymással a két klasszis (egyébként egyéniben életükben egyszer játszottak, akkor Szeles nyert), az orosz hölgy csapattársa Szávay Ágnes lesz.