2024. április 19., péntek
FÉRFI BL

Kedvezett a sorsolás

Tegnap Bécsben sorsolták ki férfikézilabda-BL immár kieséses rendszerű nyolcaddöntős párosítását, amelyben a Veszprém az első, a PICK Szeged pedig a negyedik kalapból várta leendő ellenfelét. A sorsolás végül kedvezett mindkét csapatnak, hiszen a veszprémiek csoportelsőként azt az Ademar Leónt kapták, amelyet az idén még a Partizan is legyőzött, a szegedieknek pedig teljesült az álma, mert a Hamburg és a Veszprém helyett a csoportjában ugyan veretlen lengyel Kielcét kapta, de amelyet a dél-alföldiek verhetőnek vélnek.

A csoportból továbbjutók közül öten (Atlético Madrid, Barcelona, Kiel, Hamburg, Veszprém) mindig eljutottak a sorozat ezen szakaszáig, mióta a 2009–2010-es idényben bevezették a Final Fourt. A nyolcaddöntős mezőnyben a Barca (7), a Kiel (3), a Madrid (3) és a Celje (1) összesen 14 BL-győzelemmel büszkélkedhet. A Silkeborg és a Dinamo Minszk először jutott el az egyenes kieséses szakaszig.

A nyolcaddöntő párosítása: Silkeborg (dán)–Barcelona (spanyol), Ademar León (spanyol)–Veszprém, PICK Szeged–Kielce (lengyel), Celje (szlovén)–Hamburg (német), Csehovszkie Medvegyi (orosz)–Kiel (német), Dinamo (fehérorosz)–Metalurg (macedón), Atlético Madrid (spanyol)–Berlin (német), Velenje (szlovén)–Flensburg (német).

Az első mérkőzést az első csapat otthonában játsszák. A nyolcaddöntő időpontjai: első mérkőzések – március 13–17., visszavágók – március 20–24. Az áprilisban esedékes negyeddöntők párosítását március 26-án sorsolják, a négyes döntő Kölnben lesz június 1-2-án.