2024. április 18., csütörtök

Nincsenek jelzések az autópályán? Na és?

A Putevi Srbije igazgatója szerint épp elég az egyik sávon elhelyezni a jelzéseket

Nem érti Zoran Drobnjak az autópályák felügyeletét és karbantartását végző Putevi Srbije vállalat igazgatója, miért probléma az, hogy az egyik pályasávon továbbra sincsenek jelzések. Egyébként a szóban forgó szakaszon az elmúlt két napban két súlyos baleset történt.

Drobnjak a Blicnek nyilatkozva tiltakozik a sajtó viszonyulása miatt: “Miért lenne probléma, hogy nem láttuk el jelzésekkel az autópálya másik sávját? Majd kijelöljük. Még szebb és jobb is lesz mint ami már megvan. Itt van, ezt például még ma megcsináljuk” nyilatkozta. A kérdésre, miért van az, hogy 15 hónapja nem tudták ezt a munkát elvégezni, azt mondta, áram is kell hozzá, a kábeleket meg mindig ellopják.

“Ami a baleseteket illeti, az autópályán vannak jelzések, amelyek a fizetőkapura hívják fel a figyelmet és arra, hogy csökkentsék az autósok a sebességet. Ezeket az oszlopokat szépen bemázolták piros-fehérre. És ha sötét van, akkor mi van? A sofőrnek akkor is látnia kellene, ha vak, de nem láthatja, ha 200-al vezet” - magyarázta Drobnjak.

A Putevi Srbije vállalat az Újvidék melletti kerülőutat 2011. november 21-én nyitották meg, de a figyelmeztető jelzéseket és a táblákat csak két nappal ezelőtt helyezték ki mindkét irányban, miután balesetek történtek.

Két napon belül az Újvidék-Belgrád szakasz ugyazon menetirányán két baleset is történt, egy személy életét vesztette, hárman megsérültek. Annak ellenére, hogy a nem hivatalos információk szerint a balesetet a jövőbeni fizetőkapu kivilágítatlan betonoszlopa okozta, a felelősök közül senki sem vállalta magára a felelősséget.

Egyébként Királyhalomnál a Horgos felé vezető sávon hasonló betonoszlopok találhatók, amelyek ugyan ki vannak világítva, ennek ellenére balesetveszélyesek.