2024. április 20., szombat

Folytatódik a Contrast-ügy bírósági tárgyalása

Tegnap a bírósági tárgyaláson azok a városi felügyelők jelentek meg, akik ellenőrizték a városi szórakozóhelyek működését. Február 28-áig további száz tanút hallgatnak meg a bírósági eljárás során.
Folytatódik Alojz Ganićnak, a szórakozóhely tulajdonosának, valamint Slaviša Stanišić és Dejan Ratković bérlőknek, illetve Miroslav Papuga villanyszerelőnek a bírósági tárgyalása. Azzal vádolják őket, hogy nem tartották be a tűzbiztonsági előírásokat, és ezért veszélyeztették a közbiztonságot. A vádlottak ügyvédje azt kérte, hogy Ratković, Stanišić, Ganić és Papuga szabadlábon védekezhessen, az ügyészség azonban ezt nem engedélyezte – közölte a 021-es rádió.
Emlékeztetőül: tavaly április elsején hat fiatal, a csúrogi Marina Aničić (1987), az újvidéki Tamara Miladinović (1987), a futaki Milena Dalmacija (1986), a boszniai illetőségű, de Újvidéken élt Zoran Ignjatović (1984), a kragujevaci Marko Pavlović (1983) és a nagykikindai Renato Vuković (1991) vesztette életét a Contrast szórakozóhelyen keletkezett tűzben.