2024. április 20., szombat

Ponta: Tőkés románellenes érdekeket képvisel

Victor Ponta szerint Tőkés László a románellenes érdekeket képviseli, és azok pénzelik őt, akik Románia lejáratásában érdekeltek. A román miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva reagált tegnap az európai parlamenti képviselő aznapi nyilatkozatára, mely szerint „Ceausescu nagylelkűbb volt, mint Ponta, mert lehetővé tett egyfajta autonómiát a magyarok számára, míg a miniszterelnök elzárkózik egy különálló székelyföldi régió létrehozásától”.

Ponta a székelyföldi régió témájára nem tért ki, csak bírálójának személyéről fejtette ki véleményét.

„Örülök Tőkés úr támadásainak, mert ő a Románia ellen irányuló idegen érdekeket képviseli már húsz éve. Akkor ijedtem volna meg, ha dicsért volna.” Úgy vélekedett, idegen érdekek szolgálatát bizonyítja az, hogy Tőkés László rendszeresen támadja Romániát és a romániai magyarság legitim képviselőit.

„Tőkés László horthysta nyelvezetet használ. De szeretném leszögezni, hogy a romániai magyar kisebbség rendkívül fontos, ugyanazoknak a jogoknak örvend, mint a románság, és egyedüli legitim képviselője a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, hiszen rájuk szavaztak. Tőkés úr pártjára senki sem szavazott, legfeljebb Budapest” – mondta Victor Ponta.