2024. március 28., csütörtök
ASZTALITENISZ

Törökkanizsai és zentai győzelem

A törökkanizsai Obilić fiúcsapata megvédte, a Zenta leányegyüttese pedig visszahódította az országos ifjúsági csapatbajnoki titulust. A vasárnap Zentán megrendezett tornán a Predrag Golić vezette Obilić valamennyi ellenfelét legyőzte: a Szuperligában is remekelő Nagy Némedi Valentin és Halász Krisztián, valamint Nemanja Mendergiš alkotta együttes a döntőben 3:2-re nyert a belgrádi STAK ellen.

A nőknél óriási dráma után született meg a zentai aranyérem, miután a Mellik Zoltán által irányított vendéglátó együttes 3:2-re kikapott a törökkanizsai Obilićtől. Mivel a Novi Sad 3:0-ra nyert a bánáti csapat ellen, így az előzetes számolgatások alapján az újvidékieknek a Zenta ellen egy győztes mérkőzés is elegendő lett volna a győzelemhez, míg a Zentának csak a maximális, 3:0 arányú siker felelt meg. Mivel Makszuti Anetta legyőzte Truzsinszki Viktóriát, Branislava Popov Fenyvesi Anna Zsófiát, Ivana Vejnović pedig Izabela Lupulescut, így a Zenta a tavalyi, Csóka ellen elveszített döntő után visszahódította a titulust. Az utolsó mérkőzésen az újvidéki Vojvodina legyőzte az Obilićet, így csak utólag derült ki, hogy a Zentának bármilyen arányú győzelem elég lett volna a Novi Sad ellen az első helyhez.

Az ifjúsági csapatbajnokság végeredménye, fiúk: 1. Obilić (Nagy Némedi Valentin, Halász Krisztián, Nemanja Mendergiš, edző: Predrag Golić), 2. STAK (Vladimir Janićijević, Luka Jovičić, Petar Knežević, Nikola Marinković), 3–4. Crvena zvezda (Vladimir Ilić, Viktor Milovanović, Nikola Mitrić, Filip Stajić) és Kikinda (Ivor Katić, Žarko Đurđev, Strahinja Mršić, Dimitrije Kralj).

Lányok: 1. Zenta (Ágoston Tamara, Popov Branislava, Makszuti Anetta, Ivana Vejnović, edző: Mellik Zoltán), 2. Novi Sad (Adela Ardeljan, Fenyvesi Anna Zsófia, Izabela Lupulescu, Tóth Klaudia, Truzsinszki Viktória), 3. Vojvodina (Jovana Pantelić, Aleksandra Savić, Emilija Tiragić, Gordana Zečević), 4. Obilić (Halász Ella, Brankica Jakšić, Suzana Mendergiš, Branislava Vignjević, Dragan Vignjević).