2024. április 25., csütörtök

Hóban és fagyban éjszakáztak a belépőjegyekért

Várható volt, hogy miután a 35 ezer belépőjegyre 60 ezer igénylés érkezett, nem lesz könnyű belépőjegyhez jutni a március 22-én Zágrábban sorra kerülő világbajnoki selejtező mérkőzésre, amelyen Horvátország Szerbiát fogadja.

A jegyeladás megkezdéséről a horvát szurkolók Igor Štimac szövetségi kapitány Facebook-profilján szerezhettek tudomást, aki jelezte, hogy a 24 ezer, szabad eladásban kapható belépőjegyet csütörtökön kilenc órától bocsátják forgalomba a Tisak media üzleteiben. Mivel a Horvát (HNS) és a Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) korábban megegyezett, hogy a zágrábi Maksimir Stadionban vendégszurkolók jelenléte nélkül rendezik meg a találkozót, így belépőjegyet csak azok a horvát állampolgársággal rendelkező személyek vehetnek, akik ezt igazolni tudják a helyszínen, valamilyen dokumentum felmutatásával. Sokan már csütörtökön nem sokkal éjfél után sorban álltak, s a nulla fok alatti hidegben, valamint hóesésben várták a kilenc órát, ám csalódniuk kellett, mert a rendszerrel gondok voltak, így végül csak tíz órakor kezdődött meg a jegyeladás. A zágrábi Večernji list információi szerint a dokumentumok átnézése miatt tegnap igen lassan haladt a belépőjegyek eladása: az első horvát, aki jegyhez jutott, éjféltől várt. Egy személy négy belépőt vehet, azzal, hogy mind a négy személy adatait meg kell adnia a vásárláskor. A HNS úgy döntött, 5000 jegyet a horvát labdarúgóklub szurkolói csoportjai között oszt szét, míg néhány ezer jegyet a vendégeknek, a támogatóknak és a horvát szövetséghez közel állóknak tett félre.

Az A jelzésű selejtezőcsoportban négy forduló után Belgiumnak és Horvátországnak 10-10 pontja van, míg a harmadik helyen álló Szerbia és Macedónia eddig 4-4 pontot gyűjtött. A zágrábi mérkőzés után március 26-án Szerbia Skóciát fogadja, június 7-én Belgiumba utazik, szeptember 6-án pedig Horvátország lesz a vendég.