2024. március 28., csütörtök

Cipő továbbra is mélyaltatásban

Újabb orvosi konzílium a Republic kómában fekvő énekeséről

Újabb orvosi konzíliumot tartanak a több napja mélyaltatásban kórházban fekvő Cipő (Bódi László), a Republic együttes énekese állapotáról. A zenekar menedzsere azt is elmondta, hogy megtartják a csapat 23. születésnapjához kapcsolódó találkozót.

 ,,Cipő kezelőorvosa vezetésével, az érintett szakorvosok részvételével döntenek arról, hogyan tovább, milyen beavatkozás szükséges ezután" - közölte Abella Miklós, a Republic menedzsere pénteken az MTI-nek.

Szívproblémái, ezzel összefüggésben egy roham beállta miatt a múlt hét végén került kórházba a Republic énekese, dalszerzője, szövegírója. Cipőt mélyaltatásban tartják, amelyből csütörtökön megpróbálták felébreszteni, ám ez nem sikerült.

A Republic menedzsere megerősítette, hogy Cipőn szerdán gégemetszést hajtottak végre, hogy szabadabbá tegyék az énekes szervezetében az oxigénáramlást.

"Vasárnap a Kossuth Klubban 16 órakor kezdődik egy baráti találkozó, amelyet még korábban abból az alkalomból szerveztünk, hogy a Republic éppen 23 évvel ezelőtt alakult. A rendezvényt annak ellenére megtartjuk, hogy Cipő most nem lehet közöttünk, az együttes többi tagja azonban ott lesz és a Republic rajongóival egymás jelenlétéből igyekszünk bátorítást meríteni, és mielőbbi felgyógyulást kívánni az énekesnek" - fogalmazott Abella Miklós.

A találkozón ott lesz Boros Csaba (basszusgitár), Tóth Zoltán (gitár, zongora), Patai Tamás (gitár) és Nagy László Attila (dob) is.

A pop és a rock határán működő Republic dallamos zenéje, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei az első lemez megjelenése, 1990 óta markánsan jelen van a magyar könnyűzenében. Dalaik gyakorlatilag beleívódtak a köztudatba: ki ne ismerné a Neked könnyű lehet, a Repül a bálna, a Ha itt lennél velem, A 67-es út, a Kék és Narancssárga, vagy a Szállj el kismadár című számot.

Története során a Republic számos szakmai díjat begyűjtött, és minden lemeze - legutóbb a tavaly kiadott Bólints Tibi! - magas példányszámban kelt el. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.