2024. április 26., péntek

Egy óra alatt Belgrádból Budapestre

A kínaiak gyorsvasutat építenének a szerb és a magyar főváros között

A budapesti kínai nagykövetség a Tanjug hírügynökség kérdésére tegnap megerősítette, hogy kezdeményezést indítottak a 10-es közlekedési folyosó vonalán egy, a kínaiak által készülő gyorsvasút megépítésére, amely Budapestet Belgráddal kötné össze. A gyorsvasúton a vonatok több mint 300 km/h gyorsasággal száguldhatnának, azaz csaknem 10-szer gyorsabban, mint amennyi a vonatok átlagsebessége a szerbiai vasutakon. Könnyen kiszámítható, hogy ez alapján a két főváros közötti mintegy 380 kilométeres távot – nem számítva a határellenőrző szervek munkájának időtartamát – alig több mint egy óra alatt tehetnék meg az utasok.

A beruházás az előzetes számítások szerint kétmilliárd euróba kerülne. A kínai mérnökök véleménye szerint fontolóra lehetne venni, hogy 300 km/óránál nagyobb sebességgel közlekedő vonatok számára tervezzék meg a gyorsvasutat, ugyanis a terep ideális a végig a síkságon haladó útvonalnak.

Szerb oldalon már kormányszintű tárgyalások témájává is tették az ötletet az édekeiket határozottan képviselő kínaiak. Kedden Csu Lijanki, a belgrádi kínai nagykövetség gazdasági osztályának vezetője Milutin Mrkonjić szerb közlekedési miniszterrel tárgyalt a gyorsvasút megépítéséről. A dolog érdekessége, hogy a kínaiak a 90-es évek elején – a miloševići korszak kellős közepén – azzal áltatták az éhkoppon maradt, háborúba vitt népet, hogy gyorsvasutat építenek neki. Most ezt a tervet újították fel. A zseniális ötlet annak idején Milutin Mrkonjićnak, ugyanannak az embernek a fejéből pattant ki, aki ma is kedvezően fogadta a gyorsvasút megépítésének kínai tervét. Dragutin Zelenović, az akkori szerb kormányfő, fel is karolta a nagy tervet, amelyről már akkor minden tárgyilagosan gondolkodó ember tudta, hogy nem lesz belőle semmi.

Nem tudni, hogy ebből a tervből lesz-e valami. Ha a kínaiakon múlik, akkor biztosan lesz, ugyanis ők a hazájukban szerzett tapasztalataik alapján rendelkeznek a gyorsvasutak megépítéséhez szükséges műszaki tudással és gyakorlattal, és pénzük is van hozzá. Az ígéret szerint hitelt is biztosítanak a beruházáshoz, csak ők építhessenek! És hát tudjuk azt is: a kölcsön is visszajár.