2024. március 28., csütörtök

Fejlesztik az ipari zónát

Adán felújítják a bölcsőde épületét

Az építésügyi és városfejlesztési minisztérium 4,5 millió dináros támogatásából várhatóan a tavasz elején megkezdik Adán a Čika Jova Zmaj intézményhez tartozó Csillagszeműek Bölcsőde felújítását.
− A helyi önkormányzat sikeresen pályázott támogatásért az építésügyi és városfejlesztési minisztérium a bölcsőde felújítására. A minisztérium 4,5 millió dináros támogatást hagyott jóvá az épület renoválására, mégpedig a nyílászárók és a tető cseréjére, valamint a meszelésre – közölte Bilicki Zoltán polgármester. – A helyi önkormányzat lefolytatta a közbeszerzési eljárást, amelyen a munkálatok elvégzését a valjevói Kej építőipari cég nyerte el. Egyelőre várjuk a minisztérium jóváhagyását a lefolytatott közbeszerzési eljárásra, illetve arra, hogy a kivitelező cég megkezdhesse a munkálatokat. Bízok benne, hogy a tavasz elején megkezdődnek a felújítási munkálatok – tudtuk meg a polgármestertől.
Bilicki Zoltán továbbá elmondta: a közelmúltban tárgyalt Velimir Ilić építészetügyi és városfejlesztési miniszterrel, akivel megállapodtak, hogy az állam még február folyamán 5 millió dináros támogatás folyósít Ada községnek az ipai zóna infrastrukturális fejlesztésére. Az önkormányzat tervei szerint a támogatásból 4 millió dinárt fordítanak a szennycsatorna és 1 millió dinárt a villanyhálózat kiépítésére az adai ipari zónában.